Nyári tábor a közlekedésbiztonság jegyében a Marianumban

A szabályos és biztonságos közlekedésre vonatkozó ismereteket sajátíthatnak el a gyerekek abban a napközis táborban, amit a héten tartanak a Marianum Általános Iskolában.

Hasonló tartalmaink:

A hagyományos vidéki nyári táborok mellett a Marianum Általános Iskola az idén először napközis tábort is szervezett, amelynek programját egyetlen téma köré építette. Az elsősorban az iskola épületében, hétfőtől péntekig zajló és a helyi rendőrség közreműködésével megvalósuló táborban, a gyerekeknek a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatokat kell megoldaniuk, természetesen – a vakációnak megfelelően – játékos formában.

Mint azt Takácsné Tóth Noémi, a Marianum Általános Iskola igazgatója, a program egyik szervezője elmondta, a cél az, hogy a fiatalok nyugodtabban, bátrabban és tudatosabban vegyenek részt a forgalomban. A diákok nagy részét a szülők autóval hozzák az iskolába és viszik is haza, így a gyerekeknek hiányosságaik vannak a közlekedésbiztonság terén, amit a rendőrség segítségével a táborban igyekeznek megtanítani a diákoknak – tette hozzá az iskola igazgatója.

Pintér Lajos rendőrkapitány kiemelte, a fiatalságnak szóló közlekedésbiztonsági programnak ezzel még nincs vége, hiszen a rendőrség a város más nyári táboraiban is folyamatos jelen lesz, hogy minél szélesebb körben hívhassa fel a figyelmet a szabályos és biztonságos közlekedés jelentőségére.

Címkék