Mesevilág, nyolc héten át

Telt házzal indult az első hét a Favágó utcai városi napközis táborban, amely idén a mesék világába kalauzolja el a gyerekeket. Bunkerépítés, foci, kézműveskedés, no meg az elmaradhatatlan kirándulás – így telnek a napok az üveghegyen is túl, ahová nem táltos paripák, hanem a Volán különjáratai repítik reggelente a gyerekeket, majd a sok élmény, mese, mozgás, kézműveskedés után haza.

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt hónapok csendje után újra vidám zsivaj veri fel a Favágó utca csendjét: százhúsz gyerek tölti itt a napokat, rájuk hét pedagógus vigyáz,  a közösségi szolgálatot itt teljesítő gimnazisták segítségével.

A tapasztaltabb táborozók már az első napon pokrócokkal, párnákkal érkeztek, volt, aki sátrat és kisseprűt is hozott, hogy minél szebbé varázsolja a kuckóját.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Telt házzal, azaz 120 gyerekkel kezdtük az első hetet. Az idei tábor a mesék jegyében telik majd el, és főleg a magyar írókra és meséikre összpontosítunk: Csukás István, Lázár Ervin, Móra Ferenc, no meg a magyar népmesék és a Mátyás-mondák. Szeretnénk, ha a gyerekek minél közelebbről megismerkednének a magyar meseírókkal és történeteikkel – mondta tudósítónknak Sarkadiné Vincze Tünde táborvezető, a Bolyai iskola pedagógusa – ebben az évben, csakúgy, mint az előző kettőben, ez az iskola szervezi, vezeti a tábor foglalkozásait.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Minden napnak megvan a maga programja: a hétfő a táborrendezés, bunkerelőkészítés napja, kedden kezdjük a kézműves foglalkozásokat: gyöngyfűzés, hűtőmágnes-készítés, karkötőfonás szerepel többek közt a kínálatban. A szerdai nap a kirándulásoké: az első táboros héten gyermekvasutazni megyünk, jövő héten a Vajdahunyad vára, illetve a Városliget a célpontunk. Csütörtökön ki mit tudot szervezünk, és ez a nap a versenyeké: a hulahopptól a pörgettyűig számtalan versenyszámban szerepelhetnek a gyerekek. Pénteken sportolunk – kiemelt helyen szerepel a foci, hiszen labdarúgó világbajnokság van. A mozgás lehetősége természetesen minden nap adott – több héten keresztül segítik a munkánkat gimnazisták, a közösségi szolgálat keretében – ők vezetik a focimeccseket, sportjátékokat – tette hozzá Sarkadiné Vincze Tünde.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A napközis táborba rendszeresen ellátogatnak meghívott vendégek is, akik valamilyen foglalkozást, bemutatót tartanak a gyerekeknek: ezen a héten csütörtökön a Csuka Zoltán Városi Könyvtár munkatársai lepik meg a diákokat, jövő héten kutyás bemutató szerepel a programban, és a nyolc hét alatt jönnek majd tűzoltók, rendőrök is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A legtöbb táborozó a 8-10 éves korosztályból kerül ki, de rendszeresen jönnek ötödik-hatodik osztályos gyerekek is; ezen a héten körülbelül húszan vannak. Sokan legalább négy hetet töltenek a Favágó utcai táborban, de van, aki mind a nyolcat. Nem csoda hát, hogy már az augusztusi hetekre is vannak jelentkezők. Aki szeretné, ha gyermeke egy-két hetet a városi napközis táborban töltene, korábbi cikkünkből minden információt megtudhat a jelentkezés módjáról, illetve a térítési díjról.

Címkék