Újra nyár, újra napközis tábor

Több mint kilencvenen jelentkeztek eddig a városi nyári napközis tábor első  turnusára, és sokan már a következő hetekre is beiratkoztak – értesültünk az Intézményi Gondnokságtól. Már augusztusra is vannak jelentkezők – ami nem csoda: a nyári napközi remek programokkal, rendkívül kedvezményes áron, a város egyik legszebb helyén várja a gyerekeket.
Hasonló tartalmaink:
A Favágó utcai napközis tábor százhúsz gyermeket tud fogadni egyszerre. Az első, június 25-én kezdődő turnusra a mai napig kilencvenegyen jelentkeztek, míg a második hétre hatvannégyen, a harmadikra pedig hatvannyolcan fizettek már be. A negyedik turnustól harminc-negyven férőhely foglalt, és az utolsó, nyolcadik hétre is jelentkezett már harminckét diák – tudtuk meg az Intézményi Gondnokságtól.
Van olyan gyerek, akit mind a nyolc hétre befizetnek a szülei, de legtöbben csak egy-két hetet töltenek a táborban.  Aki egyszer eljött, az általában visszajön a következő évben is, hiszen a hatalmas, árnyékos kert, a bunkerépítés, a változatos programok nagyon vonzóak a gyerekeknek, az árak pedig a szüleiknek.
A nyári napközis táborban idén is kézműves foglalkozások, sportos és kvízjátékok, csapatversenyek, no meg az igencsak kedvelt kirándulások (múzeumok, vadasparkok, Pálvölgyi cseppkőbarlang, kisvasút, dinnyési várkert, budapesti látogatás, Pákozd-Sukorói Arborétum) várják a diákokat  június 25-től augusztus 17-ig. A programokról – no meg a gyerekekről – idén is a Bolyai iskola pedagógusai gondoskodnak. A táborba különbusz viszi a gyerekeket, ami több érdi megállóhelyen gyűjti össze a diákokat, délután pedig ugyanott leteszi őket.
A tábor teljes térítési díja 8.000,- Ft/hét, ahogy az elmúlt évben is volt. Ebből az étkezés térítési díja 6675 forint, a fennmaradó részt a programokra fordítják.  A szociálisan rászoruló gyermekek esetében lehetőség van arra, hogy a szülő kérelmére a gyermekétkeztetés térítési díjának 50 százalékát az önkormányzat átvállalja, így az étkezésért 3.339,- Ft/hét összeget kell fizetni a szülőnek. A tábor teljes költsége ebben az esetben 4.650,- Ft/hét. Amennyiben az adott tábori hét megkezdése előtti héten még marad szabad férőhely, felvehetők nem érdi lakóhellyel rendelkező gyermekek is, 15 ezer forintos térítési díj ellenében.
Jelentkezni az Intézményi Gondnokságon személyesen vagy e-mailben (gondnoksag@erd.hu) lehet, a térítési díjat a jelentkezéssel egyidejűleg az Intézményi Gondnokságon, illetve átutalással lehet teljesíteni. Átutalás esetén kérik a gyermek nevét és a turnust a közlemény rovatban feltüntetni.
Az Intézményi Gondnokságtól kapott információink szerint évről évre többen élnek az e-mailes jelentkezés, illetve az átutalás lehetőségével.

A jelentkezési lap, a tájékoztató és a szülői nyilatkozat letölthető innen:

Jelentkezési lap, tájékoztató 

Fotó: archív

Címkék