Szezám, tárulj! Nyári városi napközis tábor idén is

A mesék állnak majd a középpontjában az idei nyári városi napközis tábornak, amelyet – ahogy a tavalyi, tavalyelőtti esztendőkben is – a Bolyai iskola nevelőtestülete szervez.  A Favágó utcai tábor nyolc héten át, június 25-től augusztus 17-ig várja az érdi gyerekeket. A térítési díj heti nyolcezer forint, kedvezményt idén is kérhetnek a szociálisan rászoruló családok.

Hasonló tartalmaink:

A nyári tábor rendkívül népszerű a családok körében, hiszen olcsón biztosít színvonalas programokat az érdi gyerekeknek, akiket ráadásul utaztatni sem kell, hiszen szállításukról különbusz gondoskodik.
2017 nyarán a táboroztatásban résztvevő gyermekek száma az első négy héten elérte a maximális 120 főt. A 8 hét alatt összesen 383 gyermek vette igénybe a tábort, egy gyermek átlagosan 2 hetet töltött ott.

A képviselő-testület tegnapi ülésén elfogadta a nyári napközis táborra vonatkozó javaslatot. Eszerint az idei nyár magyar írók, illetve népmesék, és a Mátyás királyhoz fűződő mondák jegyében, jobban mondva bűvöletében telik majd a Favágó utcai napközis táborban. Kézműves foglalkozások, sportos és kvízjátékok, csapatversenyek, no meg az igencsak kedvelt kirándulások (múzeumok, vadasparkok, Pálvölgyi cseppkőbarlang, kisvasút, dinnyési várkert, budapesti látogatás, Pákozd-Sukorói Arborétum) várják a gyerekeket nyolc héten át, június 25-től augusztus 17-ig.

A tábor teljes térítési díja 8.000,- Ft/hét, ahogy az elmúlt évben is volt. Ebből az étkezés térítési díja 6675 forint, a fennmaradó részt a programokra fordítják.  A szociálisan rászoruló gyermekek esetében lehetőség van arra, hogy a szülő kérelmére a gyermekétkeztetés térítési díjának 50 százalékát az önkormányzat átvállalja, így az étkezésért 3.339,- Ft/hét összeget kell fizetni a szülőnek. A tábor teljes költsége ebben az esetben 4.650,- Ft/hét.

Amennyiben az adott tábori hét megkezdése előtti héten még marad szabad férőhely, felvehetők nem érdi lakóhellyel rendelkező gyermekek is, 15 ezer forintos térítési díj ellenében.

A nyári városi napközis tábor költségeire a város 2018. évi költségvetésében 7 millió forintot különítettek el.

(Fotónk a 2017-es nyári táborban készült)

Címkék