Nem áll meg az élet

Alighogy véget értek a Delta RSE Érd hét korosztályának szezonjai a teremröplabda bajnokságban a csapatnál így is zajlik az élet, s ezúttal már a strandon edzenek tovább.

Hasonló tartalmaink:

Nincs egy évtizede sem, hogy Dömtör László, elnök és Dömötör-Mátrai Beáta, vezetőedző elhatározták, megalapítják Érd röplabda egyesületét, amely idén már közel száz játékost versenyeztet, s hét korosztályban hoztak fényesebbnél fényesebb érmeket.

A szuperminik és a minik is megnyerték az Országos Mini Kupát korosztályukban, a kisminik pedig harmadik helyen végeztek, míg a minik továbbá bejutottak az Országos Mini Bajnokság tizennégy csapatos döntőjébe, ahol végül a hetedik helyen zártak. A mini és a gyermek csapat azonban nagy változáson fog keresztülmenni, hiszen a minik nagy része korosztályt vált, így a következő évadtól már az eddigi négy a négy elleni játék helyett már a nagypályán, hat a hat ellen kell bizonyítaniuk. Ehhez az elmúlt időszakban is szoktatta őket a vezetőedző, Dömötör-Mátrai Beáta, aki a gyermekbajnokság hajrájában is többször bevetette őket. A csapat egyébként éppen Gyenesdiáson van, ahol 29 fiatal röplabdázóval homokon készül a következő évi teremszezonra. A vezetőedző ennek kapcsán megjegyezte, hogy sokkal jobb, ha homokon, egy nem egyenes felületen edzenek, mert akkor majd teremben már odaérnek a labdákra. A nehézséget viszont az okozza, hogy a mini korosztályig nincsenek posztok, míg az U14-eseknél már vannak, így az első fél évben az a nagy feladat, hogy mindenki kitanulja egy-egy poszt fortélyait.

Az U14-es csapat fejlődését viszont jól jelzi, hogy idén az országos bajnokságban a 15. helyen végeztek, míg a régiós küzdelmekben az eddigi négy szezon során mindig a dobogóra állhattak, ám ez idén először nem sikerült, ugyanis a csapat egy szettnyi különbséggel maradt le a harmadik helyről a Gödi SE mögött.

Ahogy a teljes csapat, úgy a serdülők és előreléptek, a korosztály országos szinten tavaly még a 24. helyen végzett, míg idén kilenc helyet javított.

A Delta RSE Érd a 2015/2016-os bajnokságtól kezdve az élvonalbeli bajnokságban szereplő TF (Testnevelési Egyetem) gárdájával van együttműködésben, ami azt jelenti, hogy az érdiek adják az egyetem NB I-es indulásához szükséges utánpótlás-bázist, így a Delta csak az ifi korosztályig viszi a lányokat, a juniorok már a TF-fel edzenek, sőt, többen már a felnőtt csapat meccskeretébe is bekerültek.

„Amiben nagyon sokat fejlődött az ifi csapat, az a mentális odafigyelés és a tudatos játék, hogy mikor, hova kell helyezkedni és ne csak a begyakorolt sémákat tudjuk kivitelezni, hanem tudjunk improvizálni is.” – fogalmazott Dömötör-Mátrai Beáta, akinek szavait alátámasztja, hogy az ifik eddig egyszer sem végeztek dobogós helyen a régiós bajnokságban, ám idén aranyéremmel zártak.

A Delta RSE Érd több egysége, így a tavalyi döntős Dömötör-Mátrai Beáta, Nagy Krisztina páros is a strandröplabdázók országos bajnokságán is részt vesz, de a juniorok és az ifik között is akadnak jelentkezők, akik az ob négy fordulójában is megméretik magukat.

Érdi Újság

Domonkos Bálint 

Címkék