Felújítások a Gárdonyi Iskolában

Felújítani még nem kell, de egy kis szépítgetés azért ráférne az épületre, gondolták a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban, ahol a héten több osztálytermet és folyosói szakaszt is kifestettek. A munka dandárját azonban nem a szakemberekre bízták, hanem, afféle közösségépítő jelleggel a tantestület mellett a szülők és a diákok is részt vettek a renoválásban.

Hasonló tartalmaink:

Szülői összefogással, egy festékgyártó cég és az Érdi Tankerület támogatásával szépülhetnek meg az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium belső terei: három nap alatt ezernégyszáz négyzetmétert javítanak, festenek le a szülők, a pedagógusok és a diákok, szakemberek segítségével.

A hat éve újjáépített és kibővített intézmény Érd egyik legjobb állapotú iskolája, de mivel több mint nyolcszáz gyerek lakja, több helyen sérült a vakolat, a lábazatok, helyenként elpiszkolódtak a falak – tudtuk meg Pintérné Bernyó Piroska iskolaigazgatótól, aki elmondta azt is: májusban a Szülői Munkaközösséggel kezdték szervezni ezt három napos közösségi munkát. Az iskola festésében tanárok, szülők és diákok egyaránt részt vesznek, a munkálatokat szakemberek irányítják.

“Felhívásunkra több olyan szülő is jelentkezett, aki ezen a területen dolgozik. Segítségükkel mértük fel a terveztük meg a feladatokat. Az egyik édesapa egy nagyobb festékgyárnál dolgozik, neki köszönhetően több százezer forint értékben kaptunk festékeket. A javításokat, gletteléseket így nyolc szakember végezte. A húsz-harminc szülő és tucatnyi pedagógus mellett ezen a három napon eljönnek a diákjaink is: a középiskolások a közösségi szolgálat keretein belül, a kisebbek a szüleikkel dolgoznak” – tette hozzá az igazgató.

Kedden, szerdán és csütörtökön reggel nyolctól este hatig felváltva dolgoznak az önkéntesek; kezük munkájának köszönhetően ezernégyszáz négyzetméternyi belső felület szépül meg. Munkájuk értéke körülbelül egymillió forint, emellett az anyagok három-négyszázezer forintba kerültek volna, ha nincs a festékgyár felajánlása, illetve a KLIK segítsége, hiszen az Érdi Tankerület is hozzájárult anyagokkal, eszközökkel a munkához. A festés várhatóan csütörtök este befejeződik, ezt követően kezdődhet meg az intézmény takarítása, mely így megújulva várja a szeptembert és a diákokat.

Címkék