Az első nyolcban kell végezni

Az Érdi VSE labdarúgó csapata sajtótájékoztatóján mutatta be négy új játékosát, valamint a Törökbálintról érkező Csintalan Csabát, aki asszisztens-edzőként segíti Limperger Zsolt munkáját.

Hasonló tartalmaink:

Mint arról korábban beszámoltunk, az Érdi VSE a Vecsési FC-től hozta el a középhátvéd Bozsoki Imrét és a csatárként és támadó középpályásként is bevethető Tárkányi Gergőt, továbbá az NB I-ben 128 alkalommal pályára lépő, korábbi utánpótlás válogatott játékost, Melczer Vilmost az FC Ajkától szerezték meg. Visszatért a másodosztályú Vác FC-től Németh Gábor Vince, aki balhátvédként és szélsőként is bevethető, s a 2013/2014-es idényben az Érdi VSE Pest megyei első osztályban szereplő csapatát erősítette. A télen ugyancsak Vácról érkező Pallagi Botond kölcsönszerződését is egy évvel meghosszabbította a klub.

Az Érdi VSE vezetősége a 2016/2017-es évadban az első nyolcba kerülést tűzte ki céljául. A következő bajnokságban a tavalyi tizenhét csapatos lebonyolításhoz képest tizennyolc gárda vesz részt az NB III három csoportjában. Mint ismert, az érdiek továbbra is a Nyugati csoportban szerepelnek. A bajnokság végén a csoportokban az utolsó öt-öt helyen végző gárda, valamint a három csoport leggyengébb hatodikja búcsúzik a nemzeti sorozattól, azaz az 58 gárdából összesen tizenhatan.

„Úgy vágtunk neki a tavalyi szezonnak – feljutás után voltunk –, hogy ismerjük meg az NB III-at. Azt tűztük ki célul, hogy legyünk egy biztos középcsapat, ez sikerült is, hiszen a tizenegyedik és a hetedik is öt pontra volt tőlünk. Ebből is lehetett látni, hogy mennyire erős volt a közepe, úgyhogy ha kicsit rutinosabbak vagyunk, illetve jobban használjuk ki a helyzeteinket, akkor ott lehettünk volna a hatodik, hetedik hely közelében. – tekintett vissza az elmúlt szezonra Limperger Zsolt, vezetőedző – A következő szezonban merészebbek az álmaink, nem mondom, hogy a feljutás a cél, de a vezetőkkel egyeztetve legrosszabb esetben a nyolcadik helyet kell megszereznünk. A három csoport közül a Nyugat a legnehezebb, fel kell kötni a nadrágot.” – jegyezte meg a vezetőedző, aki sok sikert kívánt új játékosainak.

Novák Ferenc, az Érdi VSE elnöke a multifunkcionális sportközpontról az ÉrdMost.hu kérdésére elmondta: „Nekünk a legfontosabb kérdés, hogy az építkezés alatt hol tudunk játszani, hiszen a legfontosabb a felnőtt csapat bajnoksága, de szerepeltetünk további négy, az országos bajnokságokban szereplő utánpótlás csapatot és négy, a Bozsik-programban résztvevő gárdát. Ha csak a nagyméretű, műfüves pályán tudunk edzeni, akkor bérelnünk kell egy pályát, ez valószínűleg, ha az MLSZ megadja rá az engedélyt, akkor a halásztelki pálya lehet.” – fogalmazott a klub első embere, aki hozzátette: úgy tervezték, hogy a sportközpont két ütemben valósul meg, ám a kormány úgy döntött, hogy egyszerre kell megépíteni a létesítményt. „A lényeg, hogy ősszel a centerpályán játszhatunk végig, az építkezés október végén kezdődik, várhatóan a főépületet fogják először megépíteni, illetve a főlelátóval szemben lévő lelátót le fogják bontani.” – tájékoztatott Novák Ferenc.
Tavasszal, ha az időjárás engedi, akkor folytatódnak az Ercsi úti sporttelep építési munkálatai, így viszont más pályát kell találni a mérkőzések rendezéséhez.

Az Érdi VSE elnöke megjegyezte, hogy idén augusztus végéig a nagyméretű műfüves pályához egy négyszáz fő befogadására alkalmas fedett lelátót építenek.

A sajtótájékoztatón Novák Ferenc megjegyezte, hogy a női focicsapat tizenhat, már igazolt tagjához további hét játékos érkezett, s szeptemberben a háromnegyedpályás (tizenhatostól tizenhatosig) bajnokságban 5×2 méteres kapura, kilenc játékossal vesznek részt a Pest megyei első osztályban.

„A nagy előnyöm, hogy jó csapatjátékos vagyok”

„Budaörsi születésű vagyok, családi okokból döntöttem úgy, hogy már nem igazolok vidékre – mondta az ÉrdMost.hu-nak a ballábas irányító, Melczer Vilmos. – Vannak olyan csapattársaim, akik játszottak Érden és csak pozitív visszajelzéseket kaptam tőlük, és az elmúlt pár hétben én is ezt tapasztaltam. Amit erősségemnek gondolok és nagy előnyöm, hogy jó csapatjátékos vagyok és az, hogy ballábas vagyok.”

Harminc gólt vár magától

Tárkányi Gergő az elmúlt két szezonban a Vecsési FC-nél szerepelt, ahol előbb tíz, majd húsz gólt szerzett azok után, hogy visszatért Ausztriából, aki egyébként a Honvéd és az Újpest utánpótlás csapatainál is megfordult korábban. Tárkányi a Pest megyei amatőr-válogatottban már dolgozott együtt Limperger Zsolttal, hiszen az Érdi VSE edzője a régiós válogatott szövetségi kapitánya is. „Ő egy olyan edző, aki a játékos fejével gondolkozik, meglátja a játékosok erősségét, próbálja javítani a gyengeségét. Érden azt szeretné velem játszatni, amit én igazán tudok. Bal lábas vagyok, de az sem zavar, ha jobbról, vagy balról kell befelé törnöm.” – mondta Tárkányi, aki arra a kérdésünkre, hogy hány gólt vár magától a következő idényben matematikai alapon felelt: „Ausztriai éveim után először tíz, aztán húsz gólt lőttem, szóval legyen most harminc.”

Címkék