Érdi gyorssegély Kárpátaljára

Mint ismert, a Magyar Örökség-díjas, csaknem három évtizede működő érdi Egymásért Alapítvány fő tevékenysége a Kárpátalján élő rászorulók támogatása. Legutóbb a júniusi 21-én pusztító jégverés károsultjainak megsegítésére vittek gyorssegélyt városunkból.

Hasonló tartalmaink:

Barta József, a Kárpátaljai Megyei Tanács alelnökének kérésére 12 tekercs fóliát, 4500 négyzetméter mennyiségben szállítottak a károsultak megsegítésére, elsősorban a leginkább érintett Királyházára. A híradásokból értesültünk a kárpátaljai településeken példátlan pusztítást okozó ítéletidőről.

Júniusban összesen 37 településen keletkeztek igen komoly károk, a felmérések alapján 7 ezer lakóház rongálódott meg a viharban. Ilyen rettenetes ítéletidőre még a legidősebb kárpátaljaiak sem emlékeztek. A Nagyszőlősi járásban a helyenként ökölnyi nagyságú jégdarabok több mint ötezer ház tetőjét tették tönkre, továbbá hét középiskola, négy óvoda, öt kultúrház, hét egészségügyi intézmény és három községháza épületét is újra kell fedni.

Az említett településeken a hatalmas jégvihar letarolta a veteményeskerteket és a szántóföldi kultúrákat is, a gazdák milliós károkat szenvedtek. A legdöbbenetesebb kép Királyházán fogadta a megye vezetőit: egyetlenegy ép háztetőt sem lehetett látni a településen. Ebben a faluban a jégverés következtében kétezer lakóház maradt teljes egészében fedetlenül, óriási szükségük volt a gyorssegélyre.

Lapunknak nyilatkozva, az Egymásért Alapítvány egyik alapítója, Várföldi Tamásné Marika elmondta: igyekeztek a lehető leggyorsabban segítséget küldeni a károsultaknak, de a fólia, sajnos csak ideig-óráig enyhíti a természeti katasztrófa következményeit. A házak tetőszerkezeteinek újjáépítéséhez pedig az egyébként is nehéz körülmények között élő kárpátaljai családoknak ennél a gyorssegélynél jóval több támogatásra lenne szükségük.

Aki úgy érzi, hogy hozzá tudna járulni a kárpátaljai jégverés károsultjainak támogatásához, hívja az alapítvány 06-20-383-1463 telefonszámát! Már az is óriási segítséget jelent, ha az Egymásért Alapítvány bolhapiacán vásárolnak, mert az így összegyűlt forintokat is a kárpátaljai rászorulók megsegítésére fordítják. A bolhapiac minden szombaton 7-től 11 óráig, a főposta melletti, egykori Texelectro épületében várja az érdeklődőket.

Érdi Újság

Bálint Edit

Címkék