Magát buktatta le a kettős gyilkossággal vádolt nő

Az egész várost felkavarta, amikor tavaly halottak napján holtan találtak egy idős házaspárt Kossuth utcai családi házukban. A feltételezett elkövetőt múlt héten tartoztatták le, aki úgy került a rendőrség látókörébe, hogy a helyszíni szemlénél túlzottan érdeklődő volt. 

Hasonló tartalmaink:

A Zsaru magazin írt egy hosszabb cikket arról, hogy nyolc hónap alatt három emberöléses ügy végére tettek pontot a Pest megyei nyomozók az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények feltárása során.

A bűnügyi lap Szumega Vilmos alezredessel készített riportot, aki az érdi kettős gyilkossággal kapcsolatban elmondta, hogy a helyszíni szemlénél felbukkant egy kíváncsiskodó nő, aki túlzott érdeklődésével gyanússá vált. A büntetlen előéletű, háromgyerekes asszony elsőre nem úgy tűnt, mint aki számításba jöhet a kifejezetten kegyetlen elkövetéssel kapcsolatban. Mint az utolsó szemtanú, aki élve találkozott az áldozatokkal, elmondta, október 30-án járt a házaspárnál takarítást egyeztetni. Vallomásában ellentmondásokat, hazugságokat fedeztek fel. Azt állította, a házaspár elküldte, mivel vártak valakit, a nő így akarta az ismeretlen vendégre terelni a gyanút. Elmondása szerint a pár többször az utcára küldte, hogy nézze meg, megérkezett-e már a vendégük, ez a momentum azonban három ponton is sántított: a pár nem közölte vele, hogy kit figyeljen, másrészt a ház előtti utcaszakasz az ablakból jól belátható, végül az áldozatok életvitelével nem volt összeegyeztethető a kései vendég.

A nő életkörülményeit feltérképezve a rendőrség megtudta, hogy anyagi nehézségei vannak, s ezt a családja előtt is titkolta.

A rendőrség megtudta, hogy október 30-án a feltételezett gyilkos a férje autóját használta, és nagy segítségükre volt, hogy korábban az autó tetejére egy raklapot rögzítettek. A sajátos megjelenésű járművet a közterületi kamerák képein vissza tudták követni és azt látták, hogy különböző helyeken haladt vele. A nyomozók bolyongását firtató kérdésére a gyanúsított váratlanul elszólta magát: alibit akart magának teremteni. Ettől a ponttól kezdve ügyész jelenlétében újra és újra kihallgatták, minden létező kriminalisztikai szisztémát felhasználva.

Poligráfos vizsgálatnak is alávetették, ennek eredménye, valamint a jól felépített nyomozás és egy emberi momentum hatására megtört. Az egyik nyomozónak, aki kikísérte dohányozni, bevallotta, hogy ő végzett a két emberrel.

Az érdi polgármester a város által korábban felajánlott nyomravezetői díjat a nyomozók között szeretné szétosztani, akik sikeresen megoldották az ügyet.

Címkék