Érden lesz a KLIK egyik tankerületi központja

Megjelent az állami intézményfenntartás átalakításáról, a tankerületek létrehozásról, valamint a Klebelsberg Központról szóló kormányrendelet pénteken a Magyar Közlönyben. Ez alapján 59 tankerületi központ jön létre, amiből három járás Érden kap elhelyezést.

Hasonló tartalmaink:

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központból a területi szervei 2017. január 1-jével kiválnak, és az adott tankerületi központba olvadnak be. A KLIK ettől az időponttól Klebelsberg Központ néven működik tovább.

A köznevelési intézmény fenntartói jogait és kötelezettségeit tekintve 2017. január 1-jétől a KLIK jogutódja az a tankerületi központ, amelynek meghatározott feladatellátási területén a köznevelési intézmény székhelye található.

A köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők, a gazdasági, ügyviteli, műszaki és kisegítő munkakörben foglalkoztatottak, illetve a fenntartással és működtetésével összefüggő feladatokat ellátó személyek átkerülnek az illetékes tankerületi központ állományába szintén 2017. január 1-jével.

T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy az új kormányrendelet értelmében Érden kerül elhelyezésre az Érdi, a Pilisi, valamint a Budakeszi járáshoz tartozó 53 intézményt kiszolgáló tankerületi központ. A tervek szerint az Alispán utcában az Ipartestület épületébe költözhetne a mintegy 40-50 főnyi dolgozó. A tárgyalások az épületről folynak, ami a polgármester szerint ideális helyen van, hiszen a város közepén helyezkedik el, s mind vasúttal, mind pedig busszal jól megközelíthető.

 

 

Címkék