Egy perces néma csenddel emlékeztek az áldozatokra

Rendkívüli közgyűlést tartott szerdán délután Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése. Két napirendi pontot tárgyaltak. Az egyiknek az elmúlt egy évben történt sajnálatos terrorcselekmények adtak apropót. A közgyűlés egyhangúan kijelentette, hogy elítélik az erőszakot és a terrort. 

Hasonló tartalmaink:

T. Mészáros András polgármester emlékeztetett, hogy másfél évvel a francia Charlie Hebdo szerkesztősége elleni terrortámadás óta tucatnyi, az Iszlám Államhoz, annak követőihez köthető támadás érte az európai polgárokat. Közel ezer ember esett áldozatául e fanatikusok által végrehajtott szörnyű bűncselekményeknek. A polgármester arra kérte a közgyűlést, hogy egy perces néma csenddel adózzanak az áldozatok emléke előtt.

Részletesen felsorolta, hogy tavaly januárban és novemberben Párizsban történt terrorista merényletben 147 ember esett áldozatul. Tavaly júniusban a tunéziai Souse városában 38 nyugati turista halt meg. Tavaly decemberben az amerikai San Bernardinoban 14 ember halt meg. Idén márciusban Brüsszelben 32 áldozat volt. Júniusban Orlandoban 49, Isztambulban 45, a bangladesi Dakka-ban 24, Nizzában 84 áldozat. Ansbachban 9 sebesült, köztük négy súlyos. Münchenben 9 áldozat, köztük egy 15 éves magyar fiú halt meg a terroristák miatt.

Tegnap pedig Rouen elővárosában egy templomba hatoltak be terroristák mise közben, ahol elvágták egy 84 éves pap torkát

- Az Európai Unió egyes vezetői ennek ellenére és a mai napig sem tettek le arról a tervükről, hogy Európa befogadja ezeket az embereket, s nem tettek le arról sem, hogy tagállamai számára kötelezővé tegye a betelepítési kvótát. Mindez azt jelenti, hogy az Európai Unió egyes vezetői olyan kockázat vállalására akarják kényszeríteni az EU tagállamait, amely józan ésszel nem vállalható. Ma már minden felelősen gondolkodó számára világos tény, hogy a terroristák tudatosan és jól szervezetten elvegyülnek a bevándorlók tömegében. Az európai rendőri együttműködés hivatalos szerve, az Europol jelentése szerint már most is több száz potenciális terrorista van Európában – mondta a polgármester.

- A bevándorlási válság, terrortámadások, a brit kilépés közepette Európában napról-napra nő a félelem, a polgárokban elhatalmasodik az érzés, hogy bizonytalan a jövő. Ahhoz, hogy eltűnjön a félelem és bizonytalanság, az unióban minden kezdeményezést, amely hatásköröket akar elvonni a nemzetállamoktól, meg kell állítani, ezt a politikát abba kell hagyni. A bevándorlási válság és terrorizmus ügyében a cselekvés előfeltétele az, hogy az európai vezetők is elfogadják a tényeket. Az uniós polgárok csaknem kétharmada közvetlen összefüggést lát a migráció és a bűnözés, illetve terrorizmus növekedése között. Ezt a terrorista veszélyt akarja erővel szétteríteni Brüsszel szerte Európában a kötelező betelepítési kvóta bevezetésével. Ezt a veszélyt Magyarország csak akkor tudja elhárítani magától, ha pártállástól függetlenül mindenki, aki felelősséget érez az ország és családja, gyermekei, unokái biztonságáért, elmegy október 2-án és nemmel szavaz a népszavazáson.

A közgyűlés 12 igennel támogatta a javaslatot.

Hallgassa meg mit mondott Dr. Bács István alpolgármester a döntést követően!

A képviselők döntöttek továbbá gazdaság fejlesztési céllal a Településszerkezeti Terv, és a 9/2016. (III.31.) önkormányzati rendelettel elfogadott Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv módosításának megindításáról szóló 84/2016. (IV.28.) határozat módosításáról.

Címkék