Nyitottsággal és szeretettel közeledjünk hozzájuk!

Sefcsik Teodóra egy autista kislány édesanyjaként személyesen élhette át, miként változik meg az ember élete ha sérült gyermek születik a családba. Az Életfa Csoport támogatásával olyan programot szerveztek, ahol az egészséges gyerekek a sajátos nevelési igényűekkel együtt játszhatnak.

Hasonló tartalmaink:

Sefcsik Teodóra elmondta, hogy gyermeke születésével egy több éves gyászfolyamat kezdődött meg számukra, ami talán soha nem érhet véget. Miközben próbálta feldolgozni a traumát látta, hogy a társadalom azon része, amelyik nem érintett a témában, mennyire keveset tud a valamilyen szempontból fogyatékos emberekről. Így született meg az ötlet, hogy szervezzenek olyan programokat, ahol a sérültek és egészségesek, vagy ahogy ők mondják, a kacifántosok és a simák találkozhatnak.

A vasárnap délutáni, sok-sok játékkal és izgalmas programokkal színesített piknikhez az SNI-s, azaz sajátos nevelési igényű személyek támogatásával foglalkozó Életfa Csoport is csatlakozott. Tarsoly Anikó, a civil szervezet alapítója elmondta, noha a sérültségnek természetesen rengeteg formája lehet, az érzés, amit az ilyen gyermekeket nevelő szülőknek át kell élniük szinte ugyanaz. Különbség talán csak abban van, hogy ki hogyan kezeli ezt az állapotot.

vlcsnap-2016-07-29-11h42m23s57

Csonka Csaba és családja az úgynevezett másik oldal képviseletében érkezett a rendezvényre. Elmondta, ők már azok közé tartoznak, akik átélték és megértették a mostani illetve az ehhez hasonló kezdeményezések üzenetét. Szerinte a nyitottság és szeretet lehet a megoldás, hogy a kacifántos és a sima emberek egymásra találhassanak.

Címkék