Sima hazai sikerével veretlen az Érdi VSE

Összeszedett, harcos, fegyelmezett, kreatív, kombinatív, határozott, labdabiztos, eredményes – ezek mind olyan jellemzők, amelyeket az Érdi VSE tanúsított a Gyirmót FC Győr II ellen 4–0-ra megnyert bajnokin az NB III Nyugati csoportjának harmadik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Higgadt, ugyanakkor tetszetős játékkal nyitottak az érdiek, akik már az első öt percben többször is zavarba hozták a gyirmóti védelmet, miután a jobbszélen Balázsovics Máté rendre elfutott, ám beadásait vagy a védők hatástalanították, vagy nem volt jó ütemben érkező érdi támadó.

Az első kaput eltaláló lövésre bő negyed órát kellett várni, amikor Melczer Vilmos jobboldali szabadrúgása után egy érdi fejről pattant a felső kapufára a labda. Alig három perccel később Melczer már maga villant, miután 28 méterről tüzelt, de ezt Hrabina Alex hárította.

A 26. percben Csiszár rúgta fel Kovács Zsolt Pétert, amely után a vendégek 18 méterről végezhettek el szabadrúgást, de Irmes Dávid a sorfalba lőtt.

Két perc sem telt bele és a nagy kedvvel játszó Melczer ismét tüzelt – nem sokkal fölé.

Az első vendég kapura lövést a 35. percben jegyezhettük fel, amikor a legaktívabb gyirmóti, Szabó Tibor lőtt távolról, de ez nem okozott gondot Kertész Ferencnek, magabiztosan védett.

Az első érdi gól a 40. percben esett, amikor Kónya Benjámin labdaszerzése után Tárkányi Gergő ugratta ki pazarul Balázsovicsot, aki emberét a labdával együtt futotta le, s Hrabina lábai között lőtte át a labdát (1–0).

Már úgy tűnt, a félidőben csak egy lesz közte, ám Tárkányi buktatásáért tizenegyest ítélt Kovács Gábor Péter játékvezető, melyet aztán Melczer értékesített is a 44. percben (2–0).

A fordulás után Nagy László, a vendégek mestere kettőt is cserélt, de ez nem látszott a gyirmóti játékon, az érdiek maradtak támadásban, s Kelemen Patrik baloldali beadását Tárkányi pazar mozdulattal, félfordulatból éppen a kapu mellé lőtte.

Az 56. percben a nem épp hórihorgas Melczer fejelte a rövidbe Honti Attila jobboldali beadását (3–0) – jó igazolásnak tűnik Melczer, aki három meccsen már harmadik gólját jegyezte az Érdi VSE színeiben.

A folytatásban az érdiek okosan tartották a labdát, s amikor néha a vendégekhez került, az sem tartott sokáig, hiszen megelőző szerelések tömkelegét mutatták be a hazaiak. Ugyan nem mértük, de a passzpontosságot olyan 85-90 százalékosra becsüljük érdi részről és a labdabirtoklás is 70-30 körül lehetett.

A 60. percben Balázsovicsnak nem sikerült a duplázás, öt méterről a földre fejelt, a visszapattanó labda pedig átszállt a kapu felett.

Az időközben csereként beálló Pintér Nikola a másik cserének, Korozmán Norbertnek készített le a baloldaról, ám utóbbi lövése egy méterrel kerülte el a kaput.

A 77. percben Honti buktatta a gyirmóti támadót, a megítélt büntetőt Szabó Tibor a jobb alsó felé lőtte – a tizenegyes szépséghibája gyirmóti szempontból, hogy Kertész Ferenc is arra mozdult és hárított.

A hajrában az öt-tíz gyirmóti perc után az érdiek visszavették a meccs irányítását és a 89. percben Csizmadia remekbe szabott kiugratását Tárkányi váltotta gólra – öt védő gyűrűjében (4–0).

Az Érdi VSE tetszetős, magabiztos játékkal sima, 4–0-s győzelmet aratott, ezáltal három meccs után továbbra is százszázalékos a bajnokságban kilenc lőtt és csupán egy kapott góllal.

„Mindig vannak hibák, mindig van min javítani, ma is voltak azért hibáink, amit az ellenfél ki is használhatott volna, de az utolsó pillanatokban egymást ki tudtuk segíteni, Kertész büntetőt hárított. Feküdt nekünk a Gyirmót játéka, könnyen labdát tudtunk szerezni az ellenfél térfelén és ezáltal könnyen tudunk gólhelyzetbe kerülni – kezdte a temérdek labdát szerző és osztó Csizmadia Zoltán – Az új játékosok könnyen beilleszkedtek, a mi csapatunk egyébként is olyan, hogy könnyen elfogadja az újakat, csapatot kovácsolunk. – folytatta az Érdi VSE saját nevelésű középpályása – Minden meccsre győzelemmel készülünk, Győrben is szervezetten kell játszanunk.”

 

NB III, Nyugati csoport, 3. forduló:

Érdi VSE–Gyirmót FC Győr II 4–0 (2–0)

Érd, Ercsi úti sporttelep, 250 néző. Vezette: Kovács Gábor Péter (Kovács Gábor, Nyerges Zsolt)

Érdi VSE: Kertész – Honti, Bozsoki, Csiszár, Németh G. V. – Kónya, Csizmadia, Melczer (Korozmán, 64. perc) – Balázsovics (Pallagi, 81. p.), Tárkányi, Kelemen (Pintér N., 58. p.).

Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Gyirmót FC Győr II: Hrabina – Veres, Nagy Bálint, Molnár Milán, Szücs (Papp Richárd, a szünetben) – Dávid, Kovács Zsolt Péter (Tar Péter, a szünetben), Szabó Tibor – Irmes (Borkai, 67. p.), Füleki, Farkas Z.

Vezetőedző: Nagy László

Gólszerzők: Balázsovics 40. perc, Melczer 44. és 56. perc – az elsőt tizenegyesből, Tárkányi 89. perc.

 

MESTERMÉRLEG:

Limperger Zsolt: Még mindig látok hibákat, az első az volt, hogy három nullnál egy kicsit kiengedtünk, de ez normális. Nálunk nagyobb képességű csapatoknál is előfordul az ilyen, lankad a figyelem, nem úgy mentünk oda a párharcokba, mint ahogy kellene. Megyünk Győrbe, bízzunk benne, hogy ott is sikerül győznünk. Egy jóval erősebb csapat vagyunk idén, mint tavaly voltunk, összeszedettek voltunk. Diósdon is sok helyzetünk volt, Ajkán egy nagyon jó csapatot vertünk meg. Most pedig a helyzetkihasználás is hasonlít arra, amit szeretnénk.

Nagy László: Azt láttam, hogy amit megbeszéltünk, úgy is kezdtünk, felkészültünk az Érd játékából, tudtuk, hogy erősebb játékot képvisel, mint mi. Játékosaik rutinosabbak, képzettebbek, a gyorsaságuk és a hatékony támadójátékuk miatt álltunk vissza védekezni és adtuk át nekik a területet, védekezésből próbáltunk ellentámadásokat indítani, ami az első félidőben nagyjából meg is valósult, amíg kaptuk az első gólt, amit nem védekezésünkből, hanem agy buta egyéni hibából kaptunk, ez pedig megkönnyítette az Érd dolgát, mert játszhatta a saját, gyors játékát, amiben a legjobb a mezőnyben. Nekünk nem ez a bajnokság az elsődleges szempontunk, az a jelentősége, hogy az itt edződő játékosokat minél hamarabb az NB I-es csapathoz tudjuk integrálni.

 

Megvan a Diósd első győzelme. Az Érdi VSE elleni vereséggel, illetve egy döntetlennel a háta mögött utazott Hévízre a Diósdi TC, amely megszerezte első győzelmét az idei bajnoki kiírásban, miután Wágner Richárd József kétszer is vezetést szerzett Nahóczky Attila csapatának, ám az első gólja után még egyenlítettek a hévíziek, de a másodikra már nem volt válaszuk.

Hévíz SK–Diósdi TC 1–2 (0–1)

Gólszerzők: Pálfi Dávid (55. perc), illetve Wágner (35. és 59. p.)

 

További eredmények, NB III Nyugati csoport, 3. forduló:

Budapest Honvéd-MFA II–Puskás Akadémia FC II 3–1

Csornai SEvVideoton FC II 4–1

III. Ker. TVE–Komárom VSE 4–1

Kaposvári Rákóczi FC–Csepel FC 3–0

TARR Andráshida SC–Sárvár FC        1–0

Tatabánya FC–ETO FC Győr 0–1

VLS Veszprém–FC Ajka 0–0

Címkék