A legsikeresebb strandkézilabda-csapat

2002-ben alakult meg, azóta már tízszer játszhatott európai kupadöntőt a Budaörs Beach Stars strandkézilabda csapata, amely kétszer meg is nyerte, egyszer ezüstérmes, egyszer bronzérmes lett a nemzetközi porondon, emellett a hazai színtéren négyszeres magyar bajnok, háromszoros ezüstérmes.

Hasonló tartalmaink:

Az Érd FM 101.3 Aréna sportmagazinjának volt a vendége Bődy István, a csapat vezetőedzője, menedzsere, adott esetben játékosa is.

0823_strandkezilabda

A Budaörs Beach Stars csapatának megalapítása Bődy Istvánnak és Neukum Tamásnak, a Budaörs női kézilabda csapatának jelenlegi szakmai igazgatójának az ötletéből valósult meg, aki korábban a világjátékokon éremig vezette a magyar női strandkézilabda-válogatottat. De nem csak felnőtt csapatból áll a klub, hiszen utánpótlás szinten is folyamatosan bővül az egyesület.

A Budaörs Beach Stars felnőtt csapata az idei szezonban a Magyar Kupában ezüstérmes, a bajnokságban ötödik helyezett lett, igaz ezt úgy érte el, hogy a gárda tagjainak nagy része az NB I-ben vagy az NB I/B-ben teremben kézilabdázik, és a klubok a felkészülés alatt nem engedték el játékosaikat a strandkézilabda-bajnokságra.

A Budaörs Beach Stars egyébként a válogatottba is ad játékosokat, Nagy András például a nyári, margitszigeti rendezésű világbajnokságon is tagja volt a keretnek, sőt, a legjobb négy közé jutásért az ő góljával jutott tovább a csapat.

A strandkézilabda egyre népszerűbb sportág, amit egyébként mutat az is, hogy az ifjúsági olimpián is bemutatkozik, sőt, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság reformja szerint a rendező ország néhány sportot fel is vehet az ötkarikás játékok programjába, amennyiben 2024-ben Budapest adna otthont az olimpiának, úgy könnyen elképzelhető, hogy a strandkézilabda is felkerül az olimpiai sportágak közé.

 

Címkék