Diósd testvérvárosi találkozója

Igaz, még nincs több mint ezer éves múltja, csupán tíz, de már így is nagyon sok élményt adott a két település lakosainak az a testvérvárosi kapcsolat, ami 2006-ban jött létre Diósd és az erdélyi Marosvécs között. Államalapításunk ünnepén, múlt hét pénteken, erről is megemlékeztek a szomszédos településen.

Hasonló tartalmaink:

Diósd volt polgármestere, Spéth Géza személyes élményeit felidézve mesélte el, az első Marosvécsen töltött napokat. Mint mondta, 2006 februárjában látogattak először az erdélyi községbe, és miután mindkét fél már az első találkozáskor nagyon jól érezte magát, így őszre meg is köttetett a testvérvárosi szerződés.

Az elmúlt tíz évben számos közös program, mint például kirándulások, táborozás, disznóvágás vagy éppen sportrendezvények színesítették a kapcsolatot, amelyekre jó visszaemlékezni, fogalmazott Bogó László, Diósd jelenlegi polgármestere. Ugyanakkor hozzátette, mindez mit sem ér, ha a közösen töltött idő során nem alakulnak ki szoros, baráti kapcsolatok is.

Az eseményen jelen volt dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is. A politikus szerint a testvértelepülési kapcsolatok kialakítás mindenkivel fontos, de különös jelenetősége van az egykori magyar városokkal vagy falvakkal kötött partnerségnek.

Az ünnepség végén az önkormányzat emléklapok átadásával köszönte meg a munkáját mindazoknak, akik jelentősebb szerepet vállaltak a két település eddigi együttmüködésében. És ahogy azt többen is megfogalmazták, remélik, hogy Diósd és Marosvécs partnerségében a következő időszak is legalább olyan gyümölcsöző lesz, mint az elmúlt évtized.

Címkék