Pofonparti után pofonparti

Az Érdi Box Klub öt ökölvívója vett részt a sülysápi pofonpartin. A verseny elsődleges célja nem az eredmény, hanem a rutinszerzés, épp ezért Dobrádi Zsolt, a csapat vezetőedzője is elégedett volt a látottakkal.

Hasonló tartalmaink:

Góman Martin aratta az ÉBK egyetlen győzelmét Sülysápon, de a vezetőedző szerint Ruzsinszky Bálint is egy rendkívül kiélezett találkozón szenvedett vereséget, s már látta rajta, hogy sokat fejlődött. Tóth Domonkos is szoros pontozással kapott ki, csakúgy Szigetvári Bendegúz, ám Farkas Huba – a vezetőedző érzései szerint – egy megnyert meccsen a pontozóbíróknál vereséget szenvedett.

Az érdiek nem állnak le, hiszen a fiúk és a lányok is az őszi országos bajnokságokra készülnek, sőt, a lányok például Érden lépnek majd szorítóba a magyar bajnokságon november 2. és 5. között.

Addig viszont az ÉBK sportolói járják a pofonpartikat, hogy minél több ringrutint szerezzenek, a következő ilyen versenyt pedig Érden, az Érdi Napok Fesztivál keretein belül maga az egyesület szervezi.

Az Érdi Box Klub szervezésében nagyjából 15-20 pár küzd meg egymással különböző korosztályokban, továbbá lesznek bemutatómérkőzések is, amelyeken nem hirdetnek eredményt, de a sportolók felkészítéséhez elengedhetetlen lesz, hogy jó meccset játszanak.

A Dobrádi Zsolt vezetőedző irányítása alatt bokszoló érdiek közül az előzetes tervek szerint nyolcan lépnek szorítóba. „A rutinszerzés a legfontosabb feladat, hogy érezzék a versenyzők, milyen közönség előtt ringbe lépni, ne csak edzésen bokszoljanak megszokott ellenfelekkel. Éppen múlt hétvégén voltunk Sülysápon, ahol ugyancsak egy városi napok keretében rendeztek pofonpartit. A bemutatómérkőzéseken kívül a többi találkozón hirdetnek eredményt, ugyanúgy ahogy a magyar bajnokságon, itt sem finomkodnak egymással a versenyzők. A terv az, hogy az első párokban 10-11 évesek vívjanak meg egymással, majd serdülők, juniorok és ifjúsági versenyzők is megméressék magukat. Ezt is két részre bontottuk, kezdő és már rutinosabb ökölvívókra. Mindenképp azt szeretnénk, hogy a nézők kiélezett, technikás küzdelmeket lássanak, éppen ezért a Madárfészek Akadémia is részt vesz, akiknél temérdek válogatott bokszoló van.” – fogalmazott Dobrádi Zsolt.

A szervezők a végleges nevezési listát csak lapzártánk után kapják meg, így a változás jogát fenntartják.

Címkék