Ifjú paleontológusok a Földrajzi Múzeumban

A Magyar Földrajzi Múzeum különleges programokkal készült az Érdi Napokra. Szombaton délután a dinóföld titkaival ismerkedhettek meg a gyerekek és a felnőttek egyaránt. A programok között volt filmvetítés, játszóház, kézműves foglalkozás és jelmezverseny is.

Hasonló tartalmaink:

Már a legkisebbek is ismerik az őslényeket, de a szombat délutáni program még közelebb hozta a dinoszauruszokat az érdeklődőkhöz – fogalmazott Mácsai Anetta a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese – majd hozzátette, hogy a nagyszámú érdeklődés alapján elmondható, hogy a dinók népszerűsége a felnőttek és a gyermekek körében is töretlen.

Többek között az Iharkúti ásatásokról hangzottak el érdekességek és a gyerekek dinoszaurusz csontokat is megtekinthettek, ami mindenképpen különlegességnek számít. A kézműves programokon keresztül a paleontológusok munkájába is bepillanthattak az érdeklődők. A játékos ásatás kipróbálása is fontos része volt a programnak.

A dinó jelmezverseny fő kikötése, hogy vagy vicces vagy félelmetes legyen az alkotás és nem az egyes fajoknak való minél pontosabb megfelelés. Ötletes és saját készítésű jelmezekkel lehetett nevezni, melynek győztese egy bécsi utazást nyert.

Címkék