Modern Városok Program: az érdi baloldal megnyugodott

Megnyugtatta az érdi baloldal képviselőit az a tájékoztató, amelyet az önkormányzat Pénzügyi és Költségvetési Bizottságának mai rendkívüli ülésén kaptak a Modern Városok Program végrehajtásával kapcsolatban.

Hasonló tartalmaink:

Az MSZP, DK, Együtt frakció kezdeményezésére ma rendkívüli ülést tartott a Modern Városok program kapcsán a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság. A tanácskozást követően a baloldali ellenzék sajtótájékoztatót tartott.

A baloldali képviselők a közelmúltban többször is aggályukat fejezték ki a Modern Városok Programmal kapcsolatban s a mára összehívott pénzügyi bizottsági ülésen szerettek volna megnyugtató válaszokat kapni. A grémium tanácskozásán Simó Károly alpolgármester adott tájékoztatást a Modern Városok Programban foglalt fejlesztésekről, s hangsúlyozta: az Orbán Viktor miniszterelnök és T. Mészáros András által 2015 nyarán aláírt megállapodásban szereplő fejlesztések meg fognak valósulni a városban.

Szűcs Gábor, az MSZP képviselője az ülést követő sajtótájékoztatón azt mondta: fontos volt, hogy valamennyien tiszta, átlátható képet kapjanak a Modern Városok Program állásáról.
Simó Károly korábban az ÉrdMost-nak elmondta, hogy az igazság az MSZP állításával szemben az, hogy ahogy Érden, úgy az országban máshol is nagyon sok fejlesztés állami forrásból készül el és kormányzati segítséggel minden fejlesztés elkészül. – “A Modern Városok Program 40 milliárd forintos fejlesztési programjának végrehajtása rendben halad, az előkészítések elkezdődtek, sőt vannak, amelyek már el is indultak. Érvényes kormányhatározat van az idei első részről, az első 4 milliárd pedig meg is érkezett – hangsúlyozta az alpolgármester.

Címkék