Jó hangulat, két kiütés
Jó hangulat, két kiütés

Tizenkilenc előre egyeztetett páros, azaz összesen 38 ökölvívó lépett a kötelek közé az Érdi Box Klub szervezésében az Érdi Napok Fesztiválon rendezett pofonpartin.

Hasonló tartalmaink:

Az érdiek kilenc ökölvívóval képviselték a hazai színeket, közülük hatan bemutatómérkőzést vívtak, ahol nincs győztes, míg hárman éles, könyves meccsen szálltak ringbe. A pofonparti elsősorban a rutinszerzésről, nem a győzelemről, eredményességről szól, s a tapasztalatgyűjtésre mindig szükség van, hiszen ősszel tartják a korosztályos országos bajnokságokat. Érd is házigazdája lesz egy ob-nak, november 2. és 5. között a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában tartják négy korcsoport női versenyeinek országos küzdelmeit két ringben.

„Nagyon jól sikerült. Nehéz a nézőket bevonzani különböző csarnokokba, de ez a helyszín kiváló volt az ökölvívás népszerűsítésére – kezdte Dobrádi Zsolt, az ÉBK vezetőedzője. – Nagyon sok szurkoló volt a ring környékén, aki nem is tudta, hogy van Érden ökölvívás, odajöttek, megkerestek minket, mert tetszett nekik a miliő. A versenyzőknek is nagy élmény volt ennyi néző előtt bokszolni, mindazonáltal hasznos volt, attól függetlenül, hogy a tizenkilencből tíz volt könyves és kilenc bemutatómeccs. Azonban azt nem mondhatjuk, hogy az ökölvívók nem adtak bele apait-anyait, a bemutatómeccsek között is volt olyan, amit kiütés miatt idő előtt be kellett fejezni. Kifejezetten technikás mérkőzéseket láthattak a nézők, ezt próbáltam összehozni azzal, hogy hasonló erejű párokat alakítottam ki.”

Az Érdi Box Klub növendékei közül hárman könyves-, hatan bemutatómérkőzésen léptek ringbe, Häfner Ildikó 2:1-es pontozással kapott ki attól a halászteleki ellenfelétől, Zsámbok Johannától, akit két hete épp idegenben győzött le ifjúsági 60 kilogrammban.

Farkas Huba az 59 kilósok között válogatottbeli csapattársa, a szintén halászteleki Balogh János ellen szenvedett vereséget a serdülőknél.

Tóth Domonkos az FTC-s Fényes Zoltán ellen szállt a kötelek közé serdülő 40 kilogrammban. „Az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődött, most is jól mozgott, összeszedett volt, így a legjobb hazai versenyző díját is neki ítéltük meg” – mondta Tóth Domonkosról edzője.

„Hazai pályán, ekkora közönség előtt kicsit nagyobb volt rajtuk a teher, mert mindenki meg akarta mutatni barátainak, rokonainak, hogy mit tud. Nagyon szépen helyt álltak, a serdülő országos bajnokságra utazó csapat remekelt, a lányok közül Häfner Ildikónak és Csóka Klaudiának remek felkészülés volt a novemberi országos bajnokságra.” – fogalmazott Dobrádi Zsolt.

Fotók: Irmai Zsófia Photography

Címkék