Újra tarolt az ergométer

Budapesten, a Down Alapítvány Rehabilitációs és Sportcentrumában, 2016. szeptember 8-án rendezték a II. Országos Ergométer Versenyt fogyatékos gyermekek, fiatalok és felnőttek számára. Az első versenyen kitűzött célt – miszerint minden évben megrendeznék a versenyt – sikerült megvalósítani.

Hasonló tartalmaink:

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek parasportolók. 109 fő nevezett, ezzel majdnem megkétszerezve a tavalyi, első versenyen indulók számát. A résztvevők a megérkezésükkor tombolát kaptak, melynek jelentőségére csak a megnyitó után derült fény. Meglepetés vendégként Galambos Péter világbajnoki ezüst-, és bronzérmes magyar evezőst köszönthették. A parasportolók nagy örömmel fogadták Pétert, aki pár mondatban lelkesítette a versenyzőket a nagy futamok előtt. Ezt követően kerültek elő ismét a tombolák, mert kisorsoltak három szerencsés versenyzőt, aki abban a kivételes helyzetben volt, hogy hajóba szállhatott Galambos Péter ellen 250 méteres távon.

A versenyzők izgatottan várták, hogy Nagy Csaba elindítsa az első futam visszaszámlálását. Minden egyes megmérettetést emelkedett hangulat, izgalmas küzdelmek és sokszor a saját határok átlépése jellemezte. A tavalyi év után idén is megrendezték az edzők, támogatók versenyeit, ami az éppen evezőkön kívül, a parasportolóknak is óriási élményt nyújtott. A versenyzők egymást túlkiabálva szurkoltak saját edzőiknek a VIP-futamokban, biztatták őket a minél jobb teljesítményre.

DownAlap+ştv+íny_2016_evez+Ĺverseny-023

Az eredményhirdetést megelőző szünetben táncos mulatságot szerveztek. A zene ritmusa a kissé megfáradt versenyzőkbe új lendületet hozott, hatalmas buli hangulat kerekedett pillanatok alatt.

Címkék