Drámai végjáték a megyei rangadón

A Pest Megyei harmadosztály délnyugati csoportjának harmadik fordulójában az Érdi VSE második csapata a Diósdi TC-t fogadta, s ugyan a vendégek kétszer is vezettek két góllal, mégis csak egy ponttal távoztak. A Merkantil Bank Liga NB II-ben a Budaörs a Zalaegerszegi TE otthonából hozta el a három pontot.

Hasonló tartalmaink:

A másodosztály nyolcadik fordulójában az egyhetes válogatott pihenő után Zalaegerszegre látogattak Miskei Attiláék. A budaörsiek jól kezdték a meccset, s nem sokon múlt, hogy már az első félidőben ne vezessenek több góllal, hiszen Sajbán Máté és Miklós, valamint Bogáti Péter is gyakorta veszélyeztetett. Aztán a fordulás után az addig egyébként legveszélyesebb játékost, Sajbán Mátét Stieber András váltotta. Neki hamar összejött a gól, miután Deli Márióval kiválóan játszottak össze, s tizenhat méterről a kapu jobb alsó sarkába bombázott.

A folytatásban a zalaiak próbáltak egyenlíteni, de a Budaörs állta a sarat, s megszerezte szezonbeli harmadik győzelmét.

Merkantil Bank Liga NB II, 8. forduló:

ZTE FC–Budaörs 0–1 (0–0)

Gólszerző: Stieber A. (72. perc)

 

 

Az NB III Nyugati csoportjában az Érdi VSE megszerezte hatodik győzelmét a Csepel FC idegenbeli, 3–2-es legyőzésével. Részletek itt! http://erdmost.hu/2016/09/10/feszult-meccsen-lett-meg-a-hatodik-gyozelem/

A Diósd a Videoton FC II-t látta vendégül, s a fehérváriaknál négy élvonalbeli játékos is visszajátszott, Pölöskei Zsolt, Sejben Viktor, Anel Hadzics és Barczi Dávid is segítette Disztl László munkáját. Ám ez mit sem ért, hiszen a 19. percben az Érdi VSE-től a nyáron átigazoló Cservenka Gergő szerzett vezetést Nahóczky Attiláéknak, majd ugyan a 32. percben Kovács Sándor egyenlített, de a fordulás után El-Sherif Omar is bevette a vendégek kapuját. Aztán nem sokkal később Slezák Richárd kiállítása miatt emberhátrányba került a Diósd, de meg tudta tartani az eredményt, s második győzelmével meg is előzte a Videoton második csapatát.

NB III Nyugati csoport, 6. forduló:

Diósd–Videoton FC II 2–1 (1–1)

Gsz.: Cservenka (19.), El-Sherif Omar (53.), ill. Kovács Sándor (32.)

 

 

A Pest megyei első osztályban szereplő Százhalombattai LK az ötödik fordulóban nem bírt hazai pályán a Kisnémedi MSE-vel. Gálvölgyi István csapata már a tízedik percben vezetett, de a vendégek megfordították a meccset, majd a 88. percben Kovács Gábor mentette 2–2-es döntetlenre a találkozót.

Pest Megyei 1. osztály, 5. forduló:

Százhalombattai LK–Kisnémedi MSE 2–2 (1–1)

Gsz.: Móra (10.), Kovács Gábor (88.), ill. Tóth B. T. (37.), Faragó I. (55.)

 

 

A Pest megyei másodosztályban a listavezető Törökbálinti TC idei négy bajnokiján huszonhat gólt lőtt és nyolcat kapott, s azt az Ócsa VSE-t fogadta, amely négy lőtt és huszonkét kapott góllal állt az utolsó helyen. A különbség pedig érezhető volt, hiszen már a szünetben 5–0-ra vezettek a hazaiak, majd a fordulás után az egyébként négy góllal záró Kóbor Csaba vezetésével 9–0-s kiütéses sikert könyvelhettek el.

Pest Megyei 2. osztály, Déli csoport, 5. forduló:

Törökbálinti TC–Ócsa VSE 9–0 (5–0)

Gsz.: Kóbor (10., 61. 66., 87.), Miller (17.), Orbán M. (24.), Fazekas P. A. (37.), Vattamány (45.), Fekete L. (86.)

 

 

A legalsóbb osztályban két térségi rangadót is rendeztek. A Pest Megyei harmadosztály délnyugati csoportjában az Érdi VSE II a Diósdi TC-t, a Dunafüred-Százhalombatta a Sóskúti SKE-t látta vendégül. A Molnár László irányította érdiek már az ötödik percben hátrányba kerültek, amikor Kiss Márk két csel után húsz méterről vette be Bancsi Tibor kapuját. Majd a 31. percben Tóth Gergely is betalált, amikor egy, a hosszúra érkező szabadrúgást pöckölt a kapu jobb oldalába. Aztán Kőkuti Richárd egy remek lekészítés után a 38. percben a tizenhatos vonaláról lőtte telibe a felsőlécet, amelyről a labda a gólvonalon túlra pattant. Ezt megelőzően a sérülés után lábadozó és az első csapatból visszajátszó Ország Péternek volt egy remekbe szabott szabadrúgása, ám Hegedűs Dániel nagy bravúrral védett. A fordulás után a 60. percben tizenegyesből növelte ismét kettőre a diósdi előnyt a duplázó Tóth Gergely. Nem sokkal később azonban Péter Krisztián hozta vissza az érdi reményeket, viszont ez nem tartott sokáig, a 75. percben Tari Attila szerezte a vendégek negyedik találatát, amelyre ugyan a partjelző lest intett, ám a játékvezető tovább engedte az akciót. Az érvénytelennek tűnő gól után Molnár Lászlót elküldték az érdi kispadról, s úgy tűnt, elszállt az érdiek reménye, de a 81. percben Tinger Péter talált a kapuba Kőkuti Richárd átadásából, majd a 91. percben Ruzsinkó Zsolt értékesítette a Tinger Péter felrúgásáért megítélt büntetőt, így az Érdi VSE kétszer is kétgólos hátrányból felállva játszott 4–4-es döntetlent.

A Dunafüred-Százhalombatta egy győzelemmel és egy vereséggel a háta mögött fogadta az addig csak két vereséggel álló Sóskúti SKE-t. Ugyan a 12. percben Szűcs József találatával még a hazaiak vezettek, de örömük nem tartott sokáig, a 14. percben Schlégel Ákos egyenlített, a 16.-ban Bednári Edvárd Imre már a vezetést is megszerezte a sóskútiaknak. Majd a második félidőben Bednári a 78. és a 89. percben is betalált, a Sóskút pedig megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

A Tárnok KSK a Dunavarsányi TE II-t fogadta, s a 15. percben betaláló Lázár Róbert góljára sokáig nem volt válasza a hazaiaknak. Aztán a 75. percben Váradi Gergő egyenlített, a 88.-ban pedig Tóth Tamás góljával már vezettek a tárnokiak, akik két győzelemmel és egy döntetlennel a tabella harmadik helyén állnak.

 

Pest megyei 3. osztály, Délnyugati csoport, 5. forduló:

Érdi VSE II–Diósdi TC 4–4 (1–2)

Gsz.: Kőkuti (38.), Tinger (70.), Péter K. (81.), Ruzsinkó (91.), ill. Kiss Márk (5.), Tóth Gergely (31., 60.), Tari (75.)

Dunafüred-Százhalombatta–Sóskút SKE 1–4 (1–2)

Gsz.: Szűcs J. (12.), ill. Schlégel (14.), Bednári (16., 78., 89.)

Tárnok KSK–Dunavarsányi TE II. 2–1 (0–1)

Gsz.: Váradi (75.), Tóth Tamás (88.), ill. Lázár R. (15.)

Az Érdi VSE női labdarúgó csapata lejátszotta első tétmérkőzését. Hegedűs Csaba együttese a Pest Megyei Kupában 6–0-ra verte a Zsámboki SE-t. Részletek itt! 

 

Címkék