Ételosztás havonta ősszel is

Idén nemcsak télen, hanem ősszel is szerveznek ételosztást az egyházak és a Szociális Gondozó Központ. Adventig havonta egyszer, november 27-étől hetente tartanak ételosztást a rászorulók részére az egyházak, a Szociális Gondozó Központtal együttműködve.

Hasonló tartalmaink:

Az első ételosztásra szeptember 11-én került sor: az adventista egyház hívei főztek mintegy 200 adag meleg ételt. Október utolsó hétvégéjén is ők készítik majd az ebédet, Advent első vasárnapjától pedig az egyházak egymást váltva főznek vasárnaponként.

Mint Paróczai Zoltánnétól, a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ tagintézmény-vezetőjétől – aki évek óta tevékenyen részt vesz az ételosztás szervezésében, lebonyolításában – megtudtuk, idén az Emma utca 8. szám alatt, a Családsegítő régi épületében kerül sor az őszi, illetve a téli ételosztásokra.

– Az adventi időszakig az ebédet helyben nem lehet elfogyasztani, elvitelre dobozolják be az adagokat az adventisták önkéntesei. Központunk a rászoruló családoknak házhoz is szállítja a meleg ételt – tette hozzá Paróczai Zoltánné.

A tagintézmény-vezető lapunknak elmondta azt is: a Habilitációs Központ eseménydús nyári szezont zárt, hiszen idén itt fogadták a nyári szünetben azokat a speciális általános iskolába járó 18 év alatti sérült fiatalokat, akik felügyeletét a szülők nem tudták megoldani. A központnál egész éves nappali ellátásban részesülő, tizennyolc év feletti fiatalok közül húszat üdülni vittek a Központ dolgozói Balatonszárszóra, ahol hat napot pihentek egy nyertes önkormányzati pályázatnak köszönhetően.

– Idén is tíz napot töltöttünk Kapolcson. Ezt az utunkat a KDNP-n és a polgármester úron kívül vállalkozók is támogatták, amit ezúton is köszönünk. A Művészetek Völgyében a fiataljaink által készített üvegfestményeket, kerámiákat, varrottasokat árultuk, a rossz idő miatt sajnos kevesebb sikerrel, mint a korábbi öt esztendőben. Az október 22-i Magyarok Érdi Vásárára is kivisszük a fiataljaink munkáit, és Csengettyű együttesünk is ad egy kisebb koncertet. Az év végéig több környékbeli kézműves vásáron, valamint a törökbálinti expón is találkozhatnak velünk az érdeklődők. Csengettyűseink a Zene Világnapján is fellépnek majd Biatorbágyon, és az adventi időszakra is van már számos meghívásuk. Ezeket megelőzően még vár ránk három nap pihenés Dömsödön, szeptember végén, az érdi Horgászegyesületnek köszönhetően, ahol fiataljaink horgászással, pihenéssel töltődhetnek fel a munkás őszi-téli napokra – zárta szavait Paróczai Zoltánné.

 

Ádám K.

Címkék