Kis füzet, nagy hivatal

Tudja-e hová fordulhat ügyes-bajos dolgaival segítségért? Megjelent a Pest Megyei Kormányhivatal információs kiadványa. Mivel foglalkozik a kormányhivatal? Mit lehet elintézni egy kormányablakban? Mire valók a járási hivatalok? Mennyi időbe telik az ügyintézés?

Hasonló tartalmaink:

A „Kis füzet, nagy hivatal” című, ötletes ábrákkal gazdagított, rendkívül informatív kiadvány bemutatóján Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja elmondta, a kormányhivatalok 2011-ben azért jöttek létre, hogy gyorsan és egyszerűen eljárhassunk bármilyen államigazgatási ügyben. A cél a hatékony, megbízható, polgárbarát és legfőképpen a szolgáltatásközpontú közigazgatás megteremtése volt. Vagyis röviden az, hogy gyorsan és könnyen intézhessük ügyeinket. A hivatal legyen az emberért, ne pedig fordítva. Ügyintézés közben, legyen szó akár dolgozóról, akár nyugdíjasról vagy várandós kismamáról, ne kelljen órákat tölteni különböző hivatalok útvesztőiben.

A bemutatón elhangzott, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal rengeteg feladatot lát el a hatósági jogkörök gyakorlásától, a törvényességi ellenőrzéseken át egészen a katasztrófák elleni védekezésig. Ez a kis füzet ízelítőt ad abból a több ezer ügyből, melyekkel az ügyfélszolgálatainkhoz fordulhatnak.

Tarnai Richárd kifejezte reményét abban, hogy ez a kiadvány segít elfeledtetni a hivatali ügyintézéshez kapcsolódó régi, rossz emlékeket, és bemutatja, milyen könnyedén intézhetjük ügyeinket az új rendszerben.

A “Kis füzet, nagy hivatal” című kiadvány megtalálható a Pest Megyei Kormányhivatal ügyfélszolgálati pontjain.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Címkék