“A kényszerbetelepítés növeli a terrorveszélyt”

Ezt az érdi lakossági fórum előtti sajtótájékoztatóján mondta Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A politikus annak kapcsán látogatott hétfőn kora este a Szepes Gyula Művelődési Központba, hogy nyílt fórumot tartson az október 2-ai népszavazásról. A rendezvény házigazdája dr. Aradszki András államtitkár, országgyűlési képviselő volt.

Hasonló tartalmaink:

Szinte teltház előtt beszélt Seszták Miklós arról, hogy a kormány mindenekelőtt azért utasítja el a kötelező betelepítési kvótát, mert az növelné a terrorveszélyt. Európai és amerikai biztonsági szakemberek, rendőrségi, titkosszolgálati és hírszerzési vezetők folyamatosan figyelmeztették Európát a terrorveszély növekedésére. A bevándorlók nagyrészt olyan területekről jönnek, ahol az európai államok éppen katonai akciókat hajtanak végre. Mára bebizonyosodott, hogy a terroristák tudatosan és jól szervezetten arra használják fel a népvándorlást, hogy elvegyüljenek a bevándorlók tömegében.

A brüsszeli javaslat arról szól, hogy szétosszák a tagállamok között a bevándorlókat. A kvóta tehát nem más, mint kötelező betelepítés. Az Európai Unió úgy telepítene a tagállamokba bevándorlókat, hogy előzetesen nem kérte ki az állampolgárok és a nemzeti parlamentek véleményét. A fejlesztési miniszter szerint ezt el kell kerülni, ezért mindenkinek el kell mennie október 2-án a népszavazásra, ahol nemmel kell szavazni.

A lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón a magyarországi referendumról szólva Seszták Miklós leszögezte, hogy annak politikai és jogi következményei lesznek, nem lehet majd figyelmen kívül hagyni az eredményét. „Rajtunk kívül senki nem dönthet arról, hogy kikkel éljünk együtt” – fogalmazott, hozzátéve, hogy „a politikai zsarolás nem fog működni”.

Újságírói kérdésre a fejlesztési miniszter elmondta, hogy a kormány felkészült arra, hogy szükség esetén a teljes román-magyar határszakaszon megépítse a kerítésrendszert, mert az őszi hónapokban könnyen újabb bevándorlási hullám érheti el az országot. Hozzátette: a román kormánnyal közösen azon dolgoznak, hogy erre ne legyen szükség.

Fotók: Boros Sándor

Címkék