Megtartotta őszi ülését az Idősügyi Tanács

Az elmúlt negyedévben megvalósult programokat értékelte, majd a jövőbeni rendezvények lebonyolításáról is tárgyalt a múlt héten városunk Idősügyi Tanácsa. Elnöke, Simó Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester elismeréssel szólt az idén augusztusban először megrendezett lecsófesztivál szervezéséről. Úgy vélte, mindenképpen érdemes lesz folyatni ezt a programot.

Hasonló tartalmaink:

A város Idősügyi Tanácsának szeptember 12-ei ülésén elsőként a nyugdíjasok I. Érdi lecsófőző versenyéről számoltak be a felelősök. Boros Károly, a program egyik ötletgazdája elismerte, mivel először szervezték meg, igencsak izgult a rendezvényért, de végül várakozáson felüli sikert könyvelhettek el. Tizenhárom csapat nevezett a főzőversenyre és közel háromszáz résztvevője volt a rendezvénynek. Megtisztelő volt a szépkorúak számára, hogy T. Mészáros András polgármester és több önkormányzati képviselő is kilátogatott a lecsófesztiválra. A résztvevők zöme a nyugdíjas klubokhoz tartozott, de azok is hamar társaságra találtak, akik itt ismerkedtek kortársaikkal és mindannyian remekül szórakoztak, sikerült tehát a célul kitűzött közösségépítés. Az Idősügyi Tanács tagjai a kiváló tapasztalatok tükrében egyetértettek abban, hogy jövőre is megszervezik a nyugdíjasok lecsófőző versenyét.

A továbbiakban Druzsin József klubvezető az idősek novellaíró pályázatáról tájékoztatta a jelenlévőket. A felhívásra mindössze négy pályamű érkezett, elbírálásuk folyamatban van, s a zsűri döntését az idősek világnapja alkalmából szervezett műsor keretében fogják majd ismertetni. Mint kiderült, az idei esztendő végéig még két nagyszabású városi rendezvény vár a szépkorúakra. Hamarosan, szeptember 30-án, a hagyományokhoz hűen, a Szepes Gyula Művelődési Központban az idősek világnapján köszöntik majd vidám szórakoztató műsorral városunk nyugdíjasait. A tanács tagjai a program részleteiről is egyeztettek. Idén is a kultúrház színháztermébe várják majd az időseket, de tekintettel arra, hogy a terem befogadóképessége véges, a szervezők belépőjegyekkel kívánják biztosítani, hogy minden érintettnek legyen ülőhelye. Ennek érdekében létszámarányosan, ingyenes jegyeket osztanak ki a város nyugdíjas klubjainak, miközben „szabadjegyek” állnak azon nyugdíjasok rendelkezésére, akik nem tagjai egyik klubnak sem, de szívesen eljönnének a műsorra. A szeptember 30-án 15 órakor kezdődő programra szóló, ingyenes belépőjegyek átvételének határidejéről a művelődési központban kaphatnak felvilágosítást.

Az idősek világnapját követően pedig már az Idősek Karácsonya városi rendezvényére készül majd az Idősügyi Tanács. Erre vélhetően december 15-én, az Érd Arénában kerül majd sor. A műsor részletes programja egyelőre még csak körvonalazódik, a tanács tagjai november közepén fogják véglegesíteni.

A múlt heti ülés végén Simó Károly alpolgármester felhívta a tagok figyelmét az érdi városkártyára, amit már postán kézbesítettek a lakosságnak. Aki véletlenül nem kapta volna meg, vagy esetleg családtagjának is szeretne ilyet igényelni, az Érd Arénában még megteheti. Érdemes használni, mert számos kedvezményre jogosítja fel a tulajdonosát – zárta szavait az alpolgármester.

Érdi Újság

Címkék