Hamarosan elkezdődik a Marianum bővítése

A tervek szerint ősszel elkezdődik a Marianum Iskola bővítése. Az új, négyszintes, 1664 négyzetméteres szárny átjáró híddal kapcsolódik majd a régi épülethez. Az  építkezés a Székesfehérvári Egyházmegye beruházásában valósul meg, és bíznak benne, hogy az új szárny jövő szeptemberre már állni fog.

Hasonló tartalmaink:

Ez egy új tornatermet, ebédlőt, négy tantermet foglal majd magában, és az épület mögött egy zárt sportpályát is kialakítanak.  A több százmilliós beruházás fedezetét a fenntartó Székesfehérvári Egyházmegye biztosítja – mondta korábban az ÉRD FM-nek a Marianum iskola igazgatója. A munkák hamarosan kezdődnek.

Az új épületszárnyra a tanulólétszám emelkedése miatt van szükség, az idén is jelentős volt a túljelentkezés a Marianumban. Emellett azt tervezik, hogy az évtized végére gimnáziumi tagozattal bővül az intézmény – közölte Takácsné Tóth Noémi igazgató.

A bővítést már régóta tervezik a 25 éves Marianum Általános Iskolában. Az elképzelés már 15-20 évvel ezelőtt megfogalmazódott, de a területi problémák most oldódtak meg.

Címkék