Megújult orvosi rendelők városszerte

Az elmúlt tíz évben kettő kivétellel, minden házi orvosi rendelő megújult Érden – mondta szerdán délelőtt T. Mészáros András polgármester a heti rendszerességgel megtartott sajtótájékoztatóján. A városvezető hangsúlyozta, hogy olyan egészségügyi feltételek megteremtését célozták meg 2006-ban, ami példaértékű akár az országban is. 

Hasonló tartalmaink:

A polgármester annak apropóján beszélt erről, hogy jövő héten átadják a a Bajcsy-Zsillinszky út 47. szám alatt lévő nyáron rendbe hozott orvosi rendelőt, ami belügyminisztériumi pályázaton nyert támogatásból újult meg. A rendelkezésre álló harmincmillió forintból védőnői szobákat és két új gyermekrendelőt alakítottak ki. Emellett korszerűsítették a fűtést, kicserélték a nyílászárókat és a hőszigetelést is elvégezték. Valamint felújították a tetőt és a teljes vízelvezetési rendszert is. A jövőben az épületet akadálymentesen is megközelíthetővé vált.

T. Mészáros András elmondta, hogy a felnőtt háziorvosok is új helyen rendelnek majd, hiszen korábban a BENU Magyarország Zrt. felajánlotta az önkormányzatnak, hogy a Bajcsy-Zsillinszky út  40. alatt működő Borostyán patika átépítése során két új háziorvosi rendelő kialakítását saját költségén vállalja. A beruházásnak köszönhetően három felnőtt háziorvosi körzet, a 11-ik, dr. Deák Gábor, a 12-ik, dr. Deák Erzsébet és a 13-ik, dr. Sziráki Csaba rendelője nyer korszerű elhelyezést az új helyiségekben. A beruházó az átépítésre kerülő épület egészségügyi alapellátást szolgáló részeinek használatát 25 évre térítésmentesen az érdi önkormányzatra ruházza, így hosszú ideig zavartalanul működhet az épületben az alapellátás.

A polgármester az egészségügyi fejlesztések kapcsán megemlítette, hogy az eddig kimaradt rendelők közül az ófalusinak már elfogadták a beruházási célokmányát és legkésőbb jövő tavaszra ott is a felújított rendelőben történhet meg az orvos és a beteg közötti találkozó. A Bölömbika utcai rendelő pedig a Fehérvári út és a Bagoly utca sarkán lévő önkormányzati ingatlanra költözik, ahol szolgáltató házat épít az önkormányzat. A tervek szerint legkésőbb 2019. év elején már használható lesz a rendelő.

A városvezető elmondta azt is, hogy a Karolina utca és a Felső utca sarkán (képünkön) új egészségház épül, ami azt a funkciót szolgálja majd, hogy a jelenleg a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben rendelő háziorvosok ott kapjanak elhelyezést. Ennek a beruházásnak köszönhetően pedig a szakrendelőben felszabadult helyiségekben kényelmesebben és színvonalasabban lehet majd a szakrendeléseket igénybe vennie az itt élőknek.

T. Mészáros András polgármester végül hozzátette, hogy pályáznak a kormánynál arra, hogy a szakorvosi rendelő régi szárnyát és az egészségügyi diagnosztikai gépparkot 1,2 milliárd forint értékben felújíthassák.

Címkék