Hidegbetörés a láthatáron
Hidegbetörés a láthatáron

A jövő héten az ősz megmutatja morcosabb arcát is, szeles, egyre hidegebb, időnként csapadékos napok jönnek – írja az idokep.hu.

Hasonló tartalmaink:

A kellemes vénasszonyok nyarának egy vasárnap délután érkező hidegfront vet véget. A Dunántúlon és északon néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, de keleten, délkeleten még mindig mérhetünk majd 25-27 fok körüli maximumokat. A felhőzet fokozatosan megnövekszik, délután pedig a Dunántúlon már csapadékra is számítani kell eső, záporok formájában, de helyenként az ég is megdörrenhet. Az esti, éjszakai órákban a csapadékmező fokozatosan halad majd kelet felé. Délután északnyugaton már északnyugatira fordul a szél, mely megélénkül, helyenként megerősödik, majd este, éjjel egyre többfelé számíthatunk szélfordulásra, feltámadó légmozgásra.

A jövő hét első két napján gyakran erősen felhős lesz felettünk az ég, ismétlődő esőre, záporokra is számítani kell, főként kedden. Az nyugati-északnyugati szél tovább erősödik, bár hétfőn még csak kevés helyen lehetnek viharos széllökések, kedden azonban kellemetlenül szeles lesz az idő az országban, a Dunántúlon a magasabban fekvő helyeken akár 80 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, hétfőn 16-21 fok közötti értékeket mérhetünk, kedden pedig újra sokfelé hideg lesz a reggel, és napközben sem mérhetünk már 20 fokot, mindössze 13-18 fok közötti maximumokra van kilátás.

A jelenlegi számítások szerint a hét közepén tovább hűl a levegő, kifejezetten szeles, már-már hideg, időnként csapadékos idő körvonalazódik. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Fotó: freeimages.com

Címkék