Felnőnének a feladathoz

A mezőny egyik legfiatalabb csapatával vágott neki a Delta RSE Érd az idei röplabda országos serdülő bajnokságnak. Az első fordulóban a Miskolc ellen győzelemnek is örülhettek az érdi palánták.

Hasonló tartalmaink:

Nyíregyháza látta vendégül a Szalayné Sebők Éva Országos Serdülő Bajnokság érdi érdekeltségű csoportjának résztvevőit szombaton. A házigazda Nyíregyházi Sportcentrumon kívül a miskolci és a kecskeméti sportiskola, továbbá a Delta RSE Érd mérkőzött meg egymással. Az érdiek utánpótlás-nevelő klubjából mindössze három játékos van ideális korban idén a serdülők (2000 után születettek) közti szerepléshez, a gárda többi tagja inkább még a gyermek (2002 után születettek) korcsoportnak felel meg. Ennek ellenére Dömötör-Mátrai Beáta vezetőedző a csoportból való továbbjutást, vagyis az első két hely egyikének elérését tűzte ki célul a szezon kezdetekor.

A nyíregyházi forduló első mérkőzésén jól kezdett az Érd és meg is nyerte az első szettet a KESI ellen. A kecskemétiek azonban egyenlítettek, majd fordítottak, s végül 3:1-re nyertek. A második találkozón a házigazda nyírségiekkel nézett farkasszemet a Delta egysége. A hazaiak számos korosztályos válogatott röplabdázóval rendelkeznek, az erőfölényük a papírformát igazolta és 3:0-s sikert könyvelhettek el. A játéknap utolsó érdi vonatkozású párharcának pihenés nélkül vágott neki a Delta. A miskolciak elleni első felvonásban még döcögött kissé a játékunk, azután viszont folyamatos javulás volt észlelhető és ennek meg is lett az eredménye, mivel 3:0-ra győztek az érdiek.

 

„Annak ellenére, hogy jóval fiatalabbakkal álltunk ki, mint a mezőny többi résztvevője, zömében nem játszottunk alárendelt szerepet. A kecskemétiek ellen legközelebb nyernünk kell, ha tovább akarunk jutni, amire szerintem van reális esélyünk.” – értékelt Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta vezetőedzője.

 

Az OSB második fordulója október 29-én lesz Miskolcon.

Címkék