Tizenháromból csak öten nyertek

Nem volt túlságosan jó hétvégéje a térségi labdarúgó csapatoknak, az NB II-es Budaörs, az NB III-as Érdi VSE és Diósd és a megyei első osztályú Százhalombattai LK is vereséget szenvedett, összességében csak a Törökbálinti TC, a Tárnok KSK, a Diósdi TC, az Érdi VSE II férfi, illetve a Törökbálinti LASE női csapatai tudtak nyerni.

Hasonló tartalmaink:

Tizenegy mérkőzés, tizennégy csapat, azaz voltak térségi rangadók is.

A Merkantil Bank Liga NB II 12. fordulójában a Budaörs a Dorogi FC otthonában lépett pályára. Még a meccs előtt is baljós előjeleket mutatott a Budaörs, merthogy a bemelegítésnél Csillag Dárius megsérült, helyét Sajbán Miklós vette át. Aztán a találkozó sem indult jól, a 25. percben Ordasi Gergő rosszul mozdult ki a kapujából, ezt pedig Bor Dávid használta ki és lőtt a kapuba. Aztán sokáig tartotta magát a vendégcsapat, de a 76. percben egy jobboldali támadás után Tóth Martin éles szögből növelte a dorogi előnyt. A hajrában a budaörsi szépítés helyett jött a hidegzuhany, s Medgyes Zoltán talált be egy kontra után.

DOROGI FC–BUDAÖRS 3–0 (1–0)
Gólszerzők: Bor (25. perc – tizenegyesből), Tóth Martin (76. p.), Medgyes (89. p.)

 

Az NB III Nyugati csoportjának 9. fordulójában elszenvedte első vereségét az Érdi VSE, amely hazai környezetben kapott ki 1–0-ra a Tatabánya FC-től. Részletek ide kattintva!

A lejtmenetben lévő Diósd újabb pofonba szaladt bele. Nahóczky Attila legénysége már a szünetben kétgólos hátrányban volt a Csornai SE otthonában, végül 5–0-ra kapott ki.

NB III Nyugati csoport, 9. forduló
Érdi VSE–Tatabánya FC 0–1 (0–0)

Érdi VSE Sporttelep, 250 néző. Vezette: Jakab Géza (Legeza, Molnár M.)
Érdi VSE: Kertész – Honti, Csiszár, Bozsoki, Németh G. V. – Kónya B. (Pallagi, 84. perc), Csizmadia, Melczer – Tárkányi (Palásthy, a szünetben), Balázsovics (Pintér N., 60. p.), Kelemen
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Tatabánya FC: Szatmári – Gaszner, Katona A., Krupányszki, Katona K. – Farkas, Huszárik, Kiss K. (Velkey, 91. p.), Soltész, Rebők (Klausz, 84. p.)- Kiss B. (Pump, 88. p.)
Asszisztensedző: P. Nagy László
Gólszerző: Katona A. (80. perc)

Csornai SE–Diósd 5–0 (2–0)
Gólszerzők: Serfőző (34.), Czanik (44.), Simon A. (48.), Czikós (70.), Weitner (75.)

 

A Pest megyei első osztályban érdekelt Százhalombattai LK nem tudta begyűjteni harmadik győzelmét a nyolcadik fordulóban, miután a Taksony SE 3–0-ra verte Gálvölgyi István együttesét. A találkozón két korábbi érdi, Takács Máté és Patkó György is eredményes volt.

Pest megyei 1. osztály, 8. forduló
Taksony SE–Százhalombattai LK 3–0 (0–0)

Gólszerzők: Patály (56.), Patkó (58.), Takács Máté (68.)

 

Továbbra is hibátlan a Törökbálinti TC. Lipők András együttese a Pest megyei 2. osztály nyolcadik fordulójában az Alsónémedi SE idegenbeli 1–0-s legyőzésével megszerezte nyolcadik győzelmét, s vezeti a megyei másodosztály déli csoportját.

Pest megyei 2. osztály, déli csoport, 8. forduló
Alsónémedi SE–Törökbálinti TC 0–1 (0–1)
Gólszerzők:
Fekete L. (17.)

 

A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának hatodik fordulója ismét nem maradt térségi rangadó nélkül. Az Érdi VSE a Dunafüred-Százhalombattát látta vendégül az Ercsi úti sporttelepen. Molnár László csapata a 23. percben Berzéki Gábor góljával került előnybe, majd Péter Krisztián a 38. és a 45. percben is betalált. Még a szünet előtt érdi részről Tinger Péter, vendégoldalról pedig Zagyva Gábor mehetett idő előtt zuhanyozni, miután egyből piros lappal mindkettőjüket kiállította a játékvezető. A folytatásban az első csapatból visszajátszó Korozmán Norbert lőtte az érdiek negyedik találatát, majd a 79. percben Túri Imre válaszolt, viszont még a meccs vége előtt Varga György góljával állt vissza a négygólos különbség. Az Érdi VSE 5–1-re győzte le a Dunafüred-Százhalombatta csapatát.

A Diósdi TC hazai pályán verte 2–0-ra a Bugyi SE II-t, a Tárnok KSK a Szigetbecse SE vendégeként aratott nagyarányú, 6–0-s diadalt, míg a Sóskúti SKE a Dunavarsányi TE II otthonában szenvedett 3–0-s vereséget.

Pest megyei 3. osztály, délnyugati csoport, 6. forduló

Érdi VSE–Dunafüred-Százhalombatta 5–1 (3–0)
Gólszerzők:
Berzéki (23.), Péter K. (38., 45.), Korozmán (63.), Varga György (82.), ill. Túri (79.)

Diósdi TC–Bugyi SE II 2–0 (0–0)
Gólszerzők:
Sárkány (61.), Kiss Márk (69.)

Szigetbecse SE–Tárnok KSK 0–6 (0–1)
Gólszerzők:
Nagy Attila (33.), Ilyés A. (50., 53., 84.), Bakó (80.), Gyulay (88.)

Dunavarsányi TE II–Sóskút SKE 3–0 (2–0)
Gólszerzők: Vörös (16.), Keresztes (42.), Jónás (72.)

 

A Pest megyei női bajnokság nyugati csoportjának harmadik fordulójában a Törökbálinti LASE kiélezett találkozón győzte le 3–2-re a Tárnok KSK-t, míg az Érdi VSE a Halásztelek FC vendégeként szenvedett 3–0-s vereséget.

Pest megyei női bajnokság, nyugati csoport, 3. forduló

Halásztelek FC–Érdi VSE 3–0 (0–0)
Gólszerzők:
Ebenspanger (54., 70., 75.)

Törökbálinti LASE–Tárnok KSK 3–2 (1–1)

Gólszerzők: Oláh B. (9.), Sitku (51., 79.), ill. Varga

Fotó: freeimages.com

Címkék