Állatbarát művészeket díjaztak

Pénteken délután az ÖTHÉT Egyesület Pest megyei tagozatának az Állatok Világnapja alkalmából meghirdetett rajzverseny eredményhirdetésén tizenegy kisgyerek vehette át a legjobb alkotásokért a díjat. A beküldött pályamunkákból kiállítás nyílt a Szepes Gyula Művelődési Központban, mely megtekinthető október 21-ig a művelődési központ nyitva tartási idejében.

Hasonló tartalmaink:

Az Állatok Világnapja alkalmából harmadik alkalommal hirdette meg az Összefogás a Tisztább, Humánusabb, Élhetőbb Településért nevű civil szervezet a Szeresd az állatot mert ő is szeret téged elnevezésű rajzpályázatot, melyre az idén rekordszámú, több mint 400 rajz érkezett és ebben az évben Érden és a környező településeken kívül először Debrecenből, Kaposvárról, Egerből, Székesfehérvárról és Budapestről is.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen köszöntőt mondott T. Mészáros András Érd Megyei Jogú Város polgármestere valamint fellépett Pingvin Pityu a gyermekek kedvence is.

Október 4-ét 1931 óta ünnepeljük az Állatok Világnapjaként, ennek eredete Assisi Szent Ferenc munkásságában gyökeredzik, aki már a középkorban is azt tanította, hogy az emberiségnek kötelessége védenie a környezetet és a benne élő állatokat. Ez a szellemiség adja az ünnep lényegét, így ha máskor nem is, ezen a napon elgondolkodhatunk az ember és állat kapcsolatáról.

Az eseményt támogatták:

Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata
Érd Médiacentrum
Szepes Gyula Művelődési Központ
Szíriusz Alapítvány
Kertváros Magazin
Négy Évszak Papír-írószer 
Ö.T.H.É.T. Egyesület

Fotók: Boros Sándor

Címkék