Katasztrófavédelmi képzés

A Johannita Segítő Szolgálat önkéntes katasztrófavédelmi munkatárs (segélymunkás) képzést indít, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület közreműködésével. A tanfolyam során a hallgatók elsajátítják, hogyan tudnak hatékonyan segítséget nyújtani a katasztrófahelyzet enyhítésében – elsősorban árvizek esetén – és egyéb vészhelyzetekben.

Hasonló tartalmaink:

A jelentkezés feltételei: betöltött 21 éves életkor, B kategóriás jogosítvány, felhasználói szintű számítástechnikai ismeretek, érettségi bizonyítvány, erkölcsi feddhetetlenség. A jelentkezők közül előnyben részesül a szociális felsőfokú végzettséggel vagy pedagógiai képzettséggel rendelkező szakember (vagy tanuló), illetve, aki egyéb területen önkéntes munkát végez a Johannita Segítő Szolgálatnál, vagy munkavállalóként dolgozik ott; aki a cserkészmozgalomban tevékenykedett; aki az angol nyelvet vagy egyéb idegen nyelvet társalgási szinten beszéli.

A 80 órás, akkreditált és térítésmentes képzés – amely különböző helyszíneken zajlik majd – jövő február 10-én indul, és 2-3 napos blokkokban tartják meg. A képzést sikeresen elvégzők tanúsítványt kapnak – záróvizsga nincs, a hallgatók munkáját folyamatosan értékelik.

Jelentkezni 2016. október 31-ig lehet, a katved@johannitak.hu e-mail címre elküldött motivációs levél útján, melyhez digitális fényképpel ellátott önéletrajzot kell csatolni. A jelentkezők felvételi beszélgetéssel egybekötött alkalmassági vizsgálaton vesznek részt. Minden jelentkezést november 14-ig visszaigazolnak, és egyeztetik a felvételi beszélgetés idejét.

További információk: Szabján Imre ügyvezető (mobil: +36-70-425-5313, e-mail: imre.szabjan@johannitak.hu)

Érdi Újság /Ádám Katalin

Képünk illusztráció.

Címkék