A legjobb középiskolák között a VMG

A 31. helyen szerepel az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium azon a HVG által közzétett 100-as listán, amely a hazai középiskolákat rangsorolja. 

Hasonló tartalmaink:

A HVG-rangsor készítői az idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. Utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján rendezték sorba az intézményeket.

Szilasné Mészáros Judit, az intézmény igazgatója elmondta, hogy október 14-én a gimnázium Ezüst Eötvös Díjat kapott, melyet Dr. Mezey Barna, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora adott át. A díjat az ország azon 5 középiskolája kapja, ahonnan az adott évben a legtöbb tanuló jutott be az ELTÉ-re, Magyarország első számú, legrégebbi hagyományokkal rendelkező egyetemére. 2016-ban a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium, a Kőbányai Szent László Gimnázium, a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium és a Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium közösségének példamutató oktatói-tehetséggondozói tevékenységét díjazták.

Ezüst Eötvös díj

T. Mészáros András polgármester a facebook-oldalán így reagált az elismerésre: “az elmúlt tíz évben kiemelt ügyként kezeltük (s kezeljük a jövőben is) oktatási-nevelési intézményeink fejlesztését, és az érdi pedagógusokkal közösen végzett munka gyümölcse beérni látszik”.

vmg100-as

Fotó: hvg.hu

Címkék