„Biztosak voltunk benne, hogy a lányok mindent megtesznek”

A hazai 30–26-os győzelem után idegenben, Párizsban is legyőzte az Issy Paris együttesét az ÉRD az EHF-Kupa második selejtezőjében így 59–52-es összesítéssel lépett a harmadik körbe, melynek sorsolását október 25-én, kedden tartják az Európai Kézilabda-szövetség bécsi központjában.

Hasonló tartalmaink:

„Jó mérkőzés volt, olyan szempontból, hogy egy nagyon intenzíven, hatalmas sebességgel kezdtek a csapatok. Csak úgy néztem, hogy meddig fogják ezt bírni. Aztán nálunk a csapat jobban bírta, a második félidőben náluk pedig Stine Oftedal bírta, a többiek kihullottak mellőle.” – kezdte lapunknak adott nyilatkozatát Szabó Edina, az ÉRD edzője.

„Az, hogy a csapat kint is tudott nyerni, az hatalmas fegyvertény. Nagyon fontos, hogy a vezetőedzőben és a stábban megbízzanak a játékosok. Amilyen állapotban voltak a lányok, nagyon szeretnének bejutni a csoportkörbe, úgyhogy a motivációval nem volt baj. Biztosak voltunk benne, hogy a lányokon nem fog múlni, mindent meg fognak tenni, annak érdekében, hogy továbbjussunk. Aztán az ember néha találkozik erősebbel, de egy jó formában lévő ÉRD akart továbbmenni és meg is lett az eredménye.” – tette hozzá a vezetőedző.

Az EHF-Kupa harmadik körének sorsolását október 25-én, kedden tartják az EHF bécsi központjában délelőtt 11 órától. Az ÉRD a második kalapba került, így ellenfelét az első kalapból kapja.

A sorsolást az ehfTV élőben közvetíti YouTube csatornáján.

1. kalap:
Hypo Niederösterreich (osztrák), HC Podravka Vegeta (horvát), Viborg HK (dán), Team Tvis Holstebro (dán), Super Amara Bera Bera (spanyol), Dunaújvárosi Kohász KA (magyar), Indeco Conversano (olasz), SERCODAK Dalfsen (holland), MKS Selgros Lublin (lengyel), H.C. Dunarea Braila (román), Iuventa Michalovce (szlovák), Ankara Yenimahalle BSK (török)

2. kalap:
NHF – Nykobing Falster Handboldklub (dán), Randers HK (dán), Brest Bretagne Handball (francia), Nantes Loires Atlantique HB (francia), SG BBM Bietingheim (német), Tus Metzingen (német), VfL Oldenburg (német), Alba Fehérvár KC (magyar), Byasen Handball Elite (norvég), Handball Club Lada (orosz), Kuban (orosz)

Címkék