Hatalmas fejlődéssel védte meg címét

Megvédte országos bajnoki címét Jung Beáta, a BKV Előre érdi súlyemelője, aki a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban ismét megnyerte a 69 kilogrammos súlycsoportot.

Hasonló tartalmaink:

Jung Beáta tavaly szerezte első bajnoki címét, amelyet most megvédett, de a két ob-győzelem között óriási a különbség. Egy éve még a CrossFit mellett űzte a súlyemelést, és akkor 80 kilogrammos szakítással és 100 kilós lökéssel lett aranyérmes. Azóta megjárta a felnőtt Európa-bajnokságot is és már csak súlyemelő versenyeken indul – amellett, hogy CrossFit edzőként dolgozik. Jung Beáta úgy véli, hogy az idei győzelme az, amelybe már tényleg komoly munkát fektetett be. „Az április felnőtt Európa-bajnokságot megelőzően még gyakorlatilag más sportban voltak komolyabb céljaim, mivel akkor az edzéseim nagy részét a CrossFit tette ki. Az Eb és még több befolyásoló tényező végül meggyőzött, hogy érdemes kipróbálnom magam csak a súlyemelésben.” – mondta lapunknak, hozzátéve, hogy a fő viadal nem a mostani volt, hanem a decemberi U23-as Európa-bajnokság lesz, melyet az izraeli Eliatban tartanak.

A tavalyi győzelméhez képest Jung Beáta szakításban 17 kilót (!) javított, míg a lökésén öt kilóval emelt többet, így a 97-105-ös eredménnyel 202 kilogrammos összetettel védte meg címét a 69 kilós súlycsoportban.

„Az eredménynek örülök, hiszen sikerült végre új csúcsot emelnem szakításban (97 kg), a lökésben sajnos 105 kilón maradtam, mivel a 110-es felvételem sikertelen volt. Így 202-es összetettel fejeztem be a versenyt. Úgy gondolom, ez csak egy kis állomása a felkészülésemnek, még nagyon sokat kell erősödnöm, és technikailag fejlődöm.” – fogalmazott, kiegészítve azzal, hogy köszöni edzőinek, Kiss Attilának és Kiss Sándornak a felkészítést.

Jung Beáta már a norvégiai Európa-bajnokság után elmondta, hogy szeretne kijutni a 2020-as tokiói olimpiára és ha a fejlődése ilyen mértékben halad, akkor papírforma lesz a kvótaszerzése.

Videó Jung Beáta egyéni rekordot jelentő szakításáról (97 kg) ide kattintva.

Címkék