Bécsben mutatták meg a világnak

Az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület (ÉSWS SE) három tagja, Bereczki András, Veres Mátyás és Mák Attila a napokban Bécsben járt, hogy népszerűsítse a kung fu művészetét és a kínai hagyományokat.

Hasonló tartalmaink:

A Magyar Chan Wu Szövetség bemutatócsoportjával utazott Bécsbe a három érdi sportoló, akik az Egyesült Nemzetek Ipari Fejlesztési Szervezetének székházában voltak egy egyhetes rendezvényen, ahol huszonöt ország és negyvenhat város négyszáz fővel képviseltette magát. A magyar kung fu csapatot Shibo Shi Xing Hong (a shaolin templom 32. generáció harcos szerzetese) koordinálta. A magyaroktól jelen volt továbbá sifu Liu Peng, sifu Zhang Zhongwu, sifu Sokorai Tibor, sifu Ligeti Ernő és számos egyesület jiaolinje, zhuijiaoja (tanára és segédoktatója) és tanítványaik, akik a tradicionális kung fu művészetét és a kínai hagyományokat népszerűsítették.

A bemutatók tartalmaztak egyéni és csoportos koreográfiára épülő elemeket, melyekben az érdi harcművészek aktívan részt vettek, bizonyítva ezzel felkészültségüket.

„Nagy megtiszteltetés egyesületünknek és egyben városunknak, hogy tanítványaink az ország határain kívülre eljutva képviselhették az általuk gyakorolt harcművészeti stílust.” – írja közleményében az ÉSWS SE.

Az egyesület Érden november 10-én a pályaválasztási kiállításon is részt vesz, majd november 12-én az ÉSWS SE szervezésében rendezik meg a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában a HKF 2016 magyar bajnoki döntőt, ahol temérdek érdi kung fus mellett az egész országból érkeznek sportolók.

Címkék