Budapest bajnoki címmel hangoltak

November 2. és 5. között Érd, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola ad otthont a női ökölvívó országos bajnokságnak. A felkészülés utolsó állomásaként az Érdi Box Klub sportolói a budapesti Halassy Olivér Sportcsarnokban léptek a kötelek közé a Budapest Bajnokságon.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉBK-t három női versenyző képviselte, azok, akik részt vesznek a jövő szerdától szombatig rendezett országos bajnokságon. A felnőttek között Dobrádi Csilla (48 kg), az ifiknél Häfner Ildikó (60 kg) és a serdülőknél Csóka Klaudia (70 kg) lépett ringbe.

Csóka Klaudia szoros pontozással, kiélezett mérkőzésen alulmaradt a hévízi Kökösi Virággal szemben. Häfner Ildikó azzal a kőbányai Soucsek Roxyval küzdött meg, akitől már kétszer vereséget szenvedett és ezúttal is a fővárosi sportoló győzött, de – ahogy Dobrádi Zsolt, az ÉBK edzője fogalmazott – önmagához képest rendkívül jól bokszolt, így bíztató az eredmény az országos bajnokság előtt.

Dobrádi Csilla pedig a vecsési Pap Zsófia ellen húzott kesztyűt a válogatottságért. Az érdi ökölvívó egyhangú pontozással győzött, így jelenleg ő az elsőszámú válogatott, de ő munkahelyi elfoglaltság miatt nem él ezzel a lehetőséggel és a november 7-től 14-ig rendezett edzőtáborban, majd az azt követő felnőtt Európa-bajnokságon sem vesz részt. „Azért örültünk annak, hogy meg tudta verni vecsési ellenfelét, mert valószínűleg az országos bajnokságon is ő lesz a legnagyobb ellenfele ebben a súlycsoportban, úgyhogy bíztató eredmény, ami most a Budapest Bajnokságon született.” – mondta Dobrádi Zsolt.

A november 2. és 5. között rendezett női ökölvívó országos bajnokságon négy korosztály (serdülő, junior, ifjúsági és felnőtt) ökölvívói lépnek a kötelek közé. Érdi részről Dobrádi Csilla (felnőtt 48 kg), Häfner Ildikó (ifi, 60 kg) és Csóka Klaudia (serdülő 70 kg) lesz érdekelt. Az ob-t az Érdi Box Klub szervezi két ringben a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában.

Címkék