Művésztanárok őszi hangversenye

Idén is változatos műsorral készültek a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai a hagyományos koncertjükre.

Hasonló tartalmaink:

Tízen vállalták a szereplést a múlt pénteken megtartott őszi művész-tanár koncerten. A Szepes Gyula Művelődési Központban főként kamaradarabokat hallhatott a közönség, amelyek többek között fuvolán, harsonán, klarinéton és zongorán csendültek fel, valamint ének is színesítette a műsort.

Ahogyan korábban is gyakorlat volt, az idei koncertnek sem volt konkrét tematikája, a pedagógusok szabadon válogattak a hazai és külföldi szerzők műveiből. Ezúttal Fürstenau, Jacobi Viktor, Tagliaferri, Scott Joplin, Verdi, Korszakov, Liszt és Kovács Béla alkotásaiból csendültek fel a darabok. Fuvolán Vida Orsolya, Schnaider Orsolya, Petrus-Bölöni Júlia, harsonán Zwickl Ágoston, klarinéton Rácz Balázs játszott. Zongorán kísért: Berg Andrea, Módra Elvira, Németh Ferenc, Rostás Zoltán. Énekkel Szóka Júlia és Boda Gábriel lépett fel.

– Mióta a zeneiskola működik, tanárai is rendszeresen hangversenyeznek, hiszen egyrészt példát mutatnak növendékeiknek, másrészt nekik is szükségük van a megmutatkozásra, a közönség visszajelzésére, hogy a hivatásuk magaslatán állnak-e – mondta Stiblo Anna, az intézmény igazgatója, hozzátéve, hogy immár sokéves gyakorlat iskolájukban, hogy hangverseny bérletbe rendezik a Lukin éves koncertjeit, amely 6-7 jelentős eseményt foglal magában. Ennek megfelelően a művészpedagógusok tavaszi és őszi műsorai, a karácsonyi hangversenyek és a kiemelkedő növendékek koncertjei is bekerülnek ebbe a csokorba. Egyébként a pedagógusok egy része zenekarban játszik, így nekik iskolán kívül is vannak fellépéseik, ők tehát rendszeresen kapcsolatban vannak a közönséggel. Ugyanakkor a ritkábban színpadra álló tanároknak is fontos, hogy a komoly darabokat magas színvonalon adhassák elő növendékeiknek. A nyilvános szereplés a tanárok belső igénye is.

A Lukin pedagógusai legközelebb a karácsonyi koncerteken lesznek hallhatók. A hagyományok szerint nem csak a kultúrházban adnak koncertet, hanem városunk valamelyik templomában is hallhatjuk majd muzsikájukat.

Érdi Újság/ Bálint Edit, fotó: freeimages.com

Címkék