Ellenőrzi az önkormányzat az Érdi Újság terjesztését

Ismét felülvizsgálja az Érdi Újság terjesztését az önkormányzat, mert a tapasztalatok szerint száz százalék helyett, alig hetven százalékos a kézbesítési arány a városban, ami T. Mészáros András polgármester szerint elfogadhatatlan.

Hasonló tartalmaink:

A városvezető sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy elégedetlenek az Érdi Újság kihordásával, annál is inkább, mert az önkormányzatnak szerződése van a lapkiadóval a teljes körű terjesztésre. T. Mészáros András szerint egészen addig nem voltak problémák, amíg a levelet kézbesítő postások tették be a postaládába a városi újságot, az anomáliák azután jelentkeztek miután a posta kiadta alvállalkozónak a kihordást.

A polgármester azért látja rendkívülinek a fennakadást, mert úgy véli, hogy a legtöbb érdi a helyi közügyekről az Érdi újságból értesül, ezért megengedhetetlen, hogy ne jusson el mindenhová, ahová korábban eljutott.

T. Mészáros András ezért jövő hétre tárgyalást kezdeményez a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatójával, ahol arra fogja kérni Illés Zoltánt, hogy tegye lehetővé, hogy újra a levélkézbesítők vigyék ki az Érdi Újságot a postaládákba. A polgármester azt mondta, ha erre nem lesz mód, akkor arra fogja kérni a lapkiadót, hogy bontsa fel a szerződést a postával és keressen olyan kézbesítőcéget, aki száz százalékosan teljesíti feladatát.

ZÖLDJÁRAT

A polgármester arról is beszélt, hogy múlt hétvégén elindult a zöldjárat. Az önkormányzati rendeletnek megfelelően minden évben november 1. és december 15. között kell elvégezniük a zöld- és biohulladék őszi gyűjtését. Idén november 5-e és december 3-a között kerül erre sor.

A gyűjtési és a szállítási technológia megegyezik a korábban már megszokottakkal, vagyis a faleveleket be kell zsákolni, a levágott ágakat, bokrokat, pedig méteres darabokra vágva össze kell kötegelni. A polgármester azt mondta, hogy bár a rendeletben kevesebb mennyiséget határoznak meg, kérik, hogy 1 köbméter mennyiségbe férjenek bele a lakók. Amennyiben ennél több összegyűlik, az térítésmentesen mennyiségi korlát nélkül leadható az ÉTH Sas utcai telephelyén.

Azt is kérik, hogy a zsákba csak zöldhulladékot helyezzenek el és a zsákot ne kössék be, mert annak tartalmát szúrópróbaszerűen ellenőrzik. Amennyiben idegen anyagot találnak a zsákokban, úgy a teljes mennyiség elszállítását megtagadják.

Címkék