Kosztolányi csodái

Kosztolányi Dezső halálának 80. évfordulója alkalmából emlékkiállítás nyílt a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban. A rendezvényen az érdeklődők Hicsik Dóra, a szabadkai könyvtár munkatársának előadását is meghallgathatták.

Hasonló tartalmaink:

Kosztolányi Dezső 1885-ben Szabadkán született, ezért a településen kiemelt figyelmet fordítanak az író életművének ápolására valamint életének eddig fel nem tárt eseményeinek felkutatására. Kosztolányi halálának 80. évfordulója alkalmából a Szabadkai Könyvtár munkatársa, Hicsik Dóra látogatott el Érdre és Kosztolányi csodái címmel tartott előadást.

Szabadkán minden évben, az író születésnapjának évfordulójakor megrendezik a Kosztolányi Dezső Irodalmi Napokat, melynek egyik része a Kosztolányi-talány című vetélkedő középiskolások számára.

Hicsik Dóra kiemelte, hogy a Vajdaságban arra törekednek, hogy a tanulók számára sokkal élvezhetőbbé tegyék Kosztolányi műveinek olvasását azzal, hogy megismerik az író gyökereit, hiszen ott élnek ők is, mindennapjaikat élik ott, amely helyszíneken a történetek játszódnak.

Címkék