Pikáns rangadók!

Huszonhárom meccset rendeznek hétvégén a térség labdarúgócsapatainak, melyekből több pikáns rangadó lesz, így például az Érdi VSE Videoton FC II elleni tatabányai vendégjátéka az NB III Nyugati csoportjának 15. fordulójában, vagy a Pest megyei másodosztály déli csoportjának 14. fordulójában rendezett Törökbálinti TC–Fémalk-Dunavarsány találkozó is a bajnokságok rangadói lesznek.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II-ben válogatott szünet miatt nem rendeznek fordulót, viszont az egyhetes kihagyás nem vonatkozik a harmadosztályra. Az NB III Nyugati csoportjának 15. fordulójában az éllovas és négy ponttal vezető Érdi VSE a tatabányai Grosics Gyula Stadionba látogat a Videoton FC második csapatához, mely a székesfehérvári Sóstói Stadion építése miatt játssza itt mérkőzéseit.

A tabella alapján azt mondhatnánk erre a találkozóra, hogy fix kettes, hiszen az érdiek első, a fehérváriak kilencedik helyen állnak. Ha jobban megnézzük a Videoton FC II hazai mérlegét, már árnyaltabb a kép, hiszen Disztl László csapata hazai pályán öt győzelem mellett mindössze egy vereséget szenvedett, azt is még a második körben a III. kerületi TVE-től, de többek között az ETO FC Győrt és az FC Ajkát is legyőzte. Az sem az érdiek mellett szól, hogy a válogatott szünet miatt a Videoton első csapatában játszók közül a válogatottban nem szereplők visszajátszhatnak (minden bizonnyal többen vissza is fognak játszani). Viszont, ami Limperger Zsolt csapatának előnye, hogy idegenben még mindig hibátlan: hat meccsen hat győzelmet aratott az Érdi VSE, és ha hozzávesszük, hogy még idegenben is legyőzte az előbb említett Ajkát és Győrt, akkor egy igazán kiélezett mérkőzésre van kilátás.

A Diósdnak sem lesz egyszerű dolga. Ebben az esetben viszont nemigen tudunk olyan okot írni, amely azt jelezné előre, hogy komoly győzelmi esélyei vannak, hiszen az érdieket üldöző Kaposvári Rákóczi FC-t fogadja. A Diósd héten kétszer is pályára lépett: előbb Csepelen kapott ki 4–0-ra, majd a tízedik fordulóból kedden pótolt meccsen, Ajkán 3–0-ra. Az sem épp a diósdiak mellett szól, hogy az elmúlt nyolc meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni, s ez alatt öt gólt lőttek, huszonhatot kaptak. A Kaposvárnak pedig mindenképp kell a győzelem, ha üldözni akarja az érdieket.

NB III, Nyugati csoport, 15. forduló
11.12., 11.00:
Videoton FC II–Érdi VSE (Tatabánya); 13.30: Diósd–Kaposvári Rákóczi FC

A győzelemmel előzhetnek. A Pest megyei elsőosztályban szereplő Százhalombattai LK helyzete nem túl rózsás, hiszen Gálvölgyi István csapata legutóbb szeptember 4-én nyert meccset, az azóta eltelt kilenc fordulóban pedig csak két pontot gyűjtött az SZLK, amely legutóbb hazai pályán szenvedett vereséget – és csúszott vissza a kieső helyre – az akkor még sereghajtó Tápiószecső FC-től. Az SZLK ezúttal a tabellán tizenharmadik Halásztelek FC-hez látogat, s ha a battaiak győznek, úgy pontszámban behozzák aktuális ellenfelüket.

Pest megyei I. osztály, 14. forduló
11.12., 13.30:
Halásztelek FC–Százhalombattai LK

A RANGADÓ! Összecsap az első és a második. A Pest megyei másodosztály déli csoportjában összecsap egymással az éllovas és még veretlen Törökbálinti TC és az őt üldöző, mindössze egy vereséggel álló Fémalk-Dunavarsány. Lipők Andrásék hazai környezetben fogadják a második helyezett dunavarsányiakat, így igazi focicsemegére van kilátás, hiszen a TTC sikere esetén hatpontos előnyre tesz szert, míg vendéggyőzelemnél a Dunavarsány pontban behozza ellenfelét – csak azért nem előzi meg, mert a törökbálintiak gólkülönbsége sokkal jobb, 64 lőtt mellett 13 kapott, míg a Dunavarsány eddig 42-szer vette be ellenfelei kapuját a 14 kapott mellett. Tehát csak abban a szürreális esetben előzne a Dunavarsány, ha tizenkét góllal, vagy annál nagyobb különbséggel nyerne.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 14. forduló
11.12. 13.30.:
Törökbálinti TC–Fémalk-Dunavarsány

A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában ritka az olyan kör, amikor a térség csapatai közül valamelyik kettő nem csap össze egymással. Ezúttal a Sóskút SKE látja vendégül az Érdi VSE második csapatát a 11. fordulóban. De hogy ez mennyire minősül rangadónak, az nagy kérdés, hiszen az érdiek hét meccs után ötödikek (de csak egy pont a hátrányuk a másodikhoz képest), míg a sóskútiak nyolc találkozó után kilencedikek. A két csapat aktuális formája sem nagyon utal arra, hogy a Sóskút nyer, hiszen az SSKE elmúlt öt meccséből egyszer győzött négy vereség mellett, ezzel szemben az érdiek legutóbbi öt meccsükből négyet nyertek és csak egyszer kaptak ki.

A fordulóban a Dunafüred-Százhalombatta a Szigetszentmárton KSE-t fogadja, míg a Diósdi TC a Dunavarsányi TE II-höz, a Tárnok KSK pedig a Bugyi SE II-höz látogat.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 11. forduló
11.13., 13.00:
Dunafüred-Százhalombatta–Szigetszentmárton KSE; Dunavarsányi TE II–Diósdi TC; Sóskút SKE–Érdi VSE II; 15.00: Bugyi SE II–Tárnok KSK

A Pest megyei női bajnokság nyugati csoportjában az őszi szezon utolsó fordulóját rendezik. Az Érdi VSE a nyolcadik helyen álló Piliscsaba SE ellen ponto(ka)t szerezhet, hiszen Hegedűs Csaba lányai hazai pályán játszanak. A Törökbálinti LASE az elmúlt öt meccsén egyaránt vereséget szenvedő Szigetszentmiklóshoz látogat, míg a Tárnok KSK az Ócsa VSE-t látja vendégül.

Pest megyei ¾ pályás női bajnokság, nyugati csoport, 9. forduló
11.12., 15.00:
Szigetszentmiklós–Törökbálinti LASE; 11.13., 10.00: Tárnok KSK–Ócsa VSE; 12.00: Érdi VSE–Piliscsaba SE

Az utánpótlás korosztályokban az U19-es és U17-es csapatok közül az NB III Középnyugati csoportjában a Százhalombattai VUK SE már korábban lejátszotta 12. fordulóbeli mérkőzését, akkor az U19-esek 10–0-ra, az U17-esek 15–0-ra kaptak ki a Dunaújvárosi PASE otthonában. Az Érdi VSE a Taksony SE-t fogadja, a Diósd pedig a Budai FC-Tabáni Spartacushoz látogat.

U19, NB III, Középnyugati csoport, 12. forduló
11.12., 12.00:
Érdi VSE–Taksony SE; 11.13., 11.00: Budai FC-Tabáni Spartacus–Diósd

U17, NB III, Középnyugati csoport, 12. forduló
11.12., 10.00:
Érdi VSE–Taksony SE; 11.13., 09.00: Budai FC-Tabáni Spartacus–Diósd

Az NB III Középnyugati csoportjának 12. fordulójából előrehozott mérkőzés:
U19: Dunaújvárosi PASE–Százhalombattai VUK SE 10–0 (4–0)
U17: Dunaújvárosi PASE–Százhalombattai VUK SE 15–0 (4–0)

Az U15-ös és U14-es bajnokságokban az NB II Középnyugati csoportjában négy-négy mérkőzést rendeznek. Az Érdi VSE a Budafoki LC-hez, a Törökbálint a Szigetszentmiklóshoz, a Budaörs pedig az Alba Kölyök Maroshegyhez látogat. Csak a Diósd játszik hazai pályán, s a Dunaújvárosi PASE-t fogadja.

U15, NB II, Középnyugati csoport, 12. forduló
11.12., 11.00:
Budafoki LC–Érdi VSE; 12.00: Szigetszentmiklós–Törökbálint; 13.30: Alba Kölyök Maroshegy–Budaörs; 11.13., 12.00: Diósd–Dunaújvárosi PASE

U14, NB II, Középnyugati csoport, 12. forduló
11.12., 09.00:
Budafoki LC–Érdi VSE; 10.00: Szigetszentmiklós–Törökbálint; 11.30: Alba Kölyök Maroshegy–Budaörs; 11.13., 10.00: Diósd–Dunaújvárosi PASE

 

Címkék