Nyolcból öt

Címünk ezúttal nem a térség labdarúgócsapatainak győzelmi mutatóját jelzi, hanem a lejátszott mérkőzésekét, hiszen a hétvégi esőzések és a rossz időjárás miatt nyolcból csak öt mérkőzést tartottak meg. A Pest megyei másodosztály déli csoportjának csúcsrangadója, a listavezető Törökbálinti TC és a Fémalk-Dunavarsány meccse, illetve a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának két mérkőzése, a Dunafüred-Százhalombatt–Szigetszentmárton KSE; illetve a Dunavarsányi TE II–Diósdi TC is elmaradt a pályák alkalmatlansága miatt.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II-ben a válogatott világbajnoki selejtezője miatt szünet van, így a Budaörs nem lépett pályára.

Ami a lejátszott meccseket illeti, csak az érdiek tudtak nyerni, hiszen az NB III Nyugati csoportjának 15. fordulójában az Érdi VSE idegenben győzte le 3–2-re a több NB I-es játékossal felálló Videoton FC második csapatát. Részletek ide kattintva!

A csoport másik térségi tagja viszont nagy zakót szenvedett, de nem az időjárás miatt kellett felvennie a zakót, hiszen Nahóczky Attila Diósdja hazai környezetben 5–0-ra kapott ki az érdieket a tabellán üldöző Kaposvári Rákóczi FC-től. Ennek a találkozónak a lejátszása is kétséges volt, ám végül a szervezők úgy döntöttek, hogy nem a füves centerpályán, hanem a műfüvesen rendezik a meccset.

A somogyiak igen hamar kihasználták mezőnyfölényüket, miután Kertész Tamás beadását Hujber Tamás gurította a hazai kapuba. Aztán a Rákóczi kétszer is betalált, de mind Hujber, mind Vadas Zalán lesről lőtt gólt. A fordulás után viszont már érvényes gólokat is szereztek a kaposváriak, az 54. percben Vadas szabadrúgásból vette be Román Viktor kapuját, majd jött Hujber, a 63. percben Kertész, a 69.-ben remek összjáték után, a 82.-ben pedig Házi Bence beadásából lőtt gólt, s jutott így mesternégyesig (igaz, az MLSZ Hujber harmadik gólját végül Molnár Gergely öngóljának írta be). A Diósd pedig 5–0-ra kikapott.

Nahóczy Attiláék pedig nincsenek túl jó formában, hiszen elmúlt öt meccsükön egyszer nyertek (a sereghajtó Sárvár FC-t győzték le hazai pályán), a másik négy vereség alkalmával pedig 19 kapott gólra egyet sem lőttek.

NB III, Nyugati csoport, 15. forduló
Videoton FC II–Érdi VSE 2–3 (1–3)
Gólszerzők: Pölöskei Zs. (24. – tizenegyesből), Varga Bence (48.), ill. Melczer (14. – tizenegyesből), Csizmadia (23.), Bozsoki (39.)

Diósd–Kaposvári Rákóczi FC 0–5 (0–1)
Gsz: Hujber (16., 63., 69., 82.), Vadas (54.)

Pontszerzés! Mint egy falat kenyér, nagyjából úgy kellett a pontszerzés a Százhalombattai LK csapatának a Pest megyei első osztályban. Gálvölgyi István csapata az elmúlt kilenc fordulóban mindössze két pontot gyűjtött, s utoljára szeptember 4-én tudott nyerni. Ezúttal viszont ismét pontot ünnepelhetett az SZLK, amely idegenben játszott 1–1-es döntetlent a Halásztelek FC-vel. A vendégektől Késmárki Kristóf az 57. percben szerezte meg a vezetést, s ugyan sokáig úgy tűnt, hogy több, mint két hónap után ismét három ponttal zár a gárda, de a 81. percben Dzielszky Benjámin bevette a hazai kaput. Az 1–1-es döntetlennel pedig nem került előrébb az SZLK, amely továbbra is a kieső, tizenötödik helyen áll a tabellán (csak a Pilisszentiván SE-t előzi meg).

Pest megyei I. osztály, 14. forduló
Halásztelek FC–Százhalombattai LK 1–1 (0–0)
Gsz.: Dzielszky (81.), ill. Késmárki (57.)

Elmaradt a csúcsrangadó. A Törökbálinti TC pályájának játékra alkalmatlansága miatt nem rendezték meg a Pest megyei másodosztály déli csoportjának rangadóját, miután Lipők András éllovas csapata fogadta volna az őt üldöző, második helyezett Fémalk-Dunavarsányt.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 14. forduló
Törökbálinti TC–Fémalk-Dunavarsány – elmaradt

A megye háromban is csonka volt a forduló, a Dunafüred-Százhalombatta sem tudta fogadni a Szigetszentmárton KSE-t, ahogy a Diósdi TC sem lépett pályára a Dunavarsányi TE második csapatának otthonában. Az Érdi VSE második csapata ellenben nagyarányú győzelmet aratott a térség rangadóján, hiszen Molnár László együttese Kőkuti Richárd és a belső védő, Berzéki Gábor dupláival 6–1-re verte idegenben a Sóskút SKE-t. Igaz, a hazaiak igencsak csonkán játszottak, hiszen a játékvezető már a 17. percben kiállította Viszti Zsoltot, majd a 71.-ben Bednári Edvárd Imrét és Sárosi Róbertet is, végül a 90.-ben még Vasku Lászlót is, tehát hat mezőnyjátékossal fejezték be a meccset a hazaiak.

A Tárnok KSK viszont nem vette be a Bugyi SE II kapuját, igaz nem is kapott gólt. A találkozó 0–0-val zárult.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 11. forduló
Sóskút SKE–Érdi VSE II 1–6 (0–3)
Gsz.: Bednári (53.), ill. Berzéki (8., 81.), Habos Gergely (18.), Kupi (41.), Kőkuti (73., 88.)
Bugyi SE II–Tárnok KSK 0–0
Dunafüred-Százhalombatta–Szigetszentmárton KSE – elmaradt
Dunavarsányi TE II–Diósdi TC – elmaradt

Címkék