A kormány tovább küzd

Megtartotta november havi sajtótájékoztatóját Aradszki András energiaügyi államtitkár, országgyűlési képviselő csütörtökön délután a Polgárok Háza dísztermében. A politikus a gazdasági helyzet kapcsán beszélt az alacsony munkanélküliségről valamint az alkotmánymódosítási javaslatról, amelyet végül nem szavazott meg az országgyűlés.

Hasonló tartalmaink:

A politikus megerősítette, hogy Magyarország erősödik. Hatodik éve stabil a költségvetés, alacsony a hiány, csökken az államadósság, a gazdaság növekedési pályára állt, kevesebb, mint felére süllyedt a munkanélküliség, huszonhat éves rekordon van a foglalkoztatás és az ország visszaszerezte a nemzetközi befektetők bizalmát. A kormány célja, hogy az ország és a családok tovább erősödjenek, még több munkahely jöjjön létre, a magyar embereknek még nagyobb bére legyen, és miután a közszférában már megszülettek a béremelésről szóló megállapodások, a versenyszférában is megszülessenek – mondta az államtitkár.

Aradszki András beszélt a versenyképességet javító elképzelésekről is. Elmondta, hogy a kormány egyeztetéseket folytat a munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletekkel, a munkát terhelő költségek átalakításáról és a tervbe vett járulékcsökkentés mértékéről. Az államtitkár megjegyezte, a kormány számára kiemelt kérdés, hogy a bérek olyan szintekre tudjanak emelkedni, amellyel megakadályozható, hogy a jobb megélhetés reményében az értékes munkaerő a kivándorlás mellett döntsön.

Nem tekinti kudarcnak Aradszki András, hogy a parlament nem támogatta Orbán Viktor miniszterelnök alaptörvény-módosítási javaslatát, hiszen ahogy fogalmazott nem maradtak egyedül, hiszen 3,3 millió magyar áll mögöttük. Ugyanakkor szerinte az is kiderült, hogy ha Magyarország érdekéről van szó, akkor az ellenzékre nem lehet számítani.

Címkék