Győztes búcsú

34–23-ra nyert idei utolsó hazai mérkőzésén az ÉRD női kézilabdacsapata, amely az NB I 8. fordulójában a Budaörsöt győzte le.

Hasonló tartalmaink:

Ismét leírhatjuk, hogy szinte végig vezetett az ÉRD, ám a hétvégi EHF-Kupa mérkőzéshez képest a Dunaújváros csak kétszer állt döntetlenre Szabó Edina együttese ellen, míg Mihály Attiláék háromszor (0–0, 1–1, 4–4). Az ÉRD győzelme nem forgott veszélyben, még úgy sem, hogy Kisfaludy Anett egy másodpercet sem játszott, a vezetőedző pihenőt adott neki, de azért leült a kispadra, míg Larissa Araújo nem lett nevezve a meccskeretbe, hiszen visszatért térdsérüléséből Takács Kitti, így a brazil szélső is tartalékolhatott a hétvégi, DKKA elleni visszavágóra.

Ahogy az várható volt, az ÉRD szépen fokozatosan lépett el Pálos-Bognár Barbaráéktól, hiszen mind Janurik Kinga védései, mind a védekezés, mind a támadások a helyén voltak. Ezzel pedig a szünetben – többek között Mariama Signaté négy góljának – az ÉRD hatgólos, 16–10-es előnyben volt, méghozzá úgy, hogy Szabó Edina folyamatosan új formációkkal kísérletezett és forgatta csapatát.

A második játékrész nehézkesen indult, az első tizenhárom percben mindössze nyolc gól esett, és a Budaörs két gólt faragott hátrányából, de aztán megindult a termelés és a hátralévő tizenhétben tizenöt érdi és nyolc budaörsi találat született.

Az ÉRD pedig könnyed, 34–23-as győzelemmel búcsúztatta az év utolsó hazai mérkőzésén az ÉRD Arénát.

„„Nagyon vegyes mérkőzést játszottunk. Nem hiszem, hogy a két pont sorsa veszélyben lett volna az ÉRD szempontjából. Voltak jó periódusaink, ezekre kell építenünk a jövőben. Úgy gondolom, jól jön a szünet nekünk. Az érdieknek sok sikert kívánunk a folytatásra!” – fogalmazott a korábbi érdi irányító, Pálos-Bognár Barbara.

„Örülök a két pontnak, szerettünk volna gyors és pontos kézilabdát játszani. A támadásaink jól sikerültek, de védekezésben semmiképpen sem szabad ilyen hibákat elkövetnünk. Sok sikert kívánok a Budaörsnek!” – értékelt a négy gólt jegyző Gulyás Vanda.

A mérkőzés után a szurkolók plüssállatokat dobálhattak a pályára, hogy ezzel segítsék a beteg gyermekeket és a mentősöket, hiszen a bedobált plüssöket összegyűjtik és elküldik a mentőautókba, hogy ott a mentősök a beteg vagy balesetet szenvedő gyermeknek adhassák.

Női kézilabda NB I, 8. forduló
ÉRD–BUDAÖRS 34–23 (16–10)
ÉRD:
JANURIK – Krpezs 3 (2), M. González 1, Klivinyi 3, Szabó L. 3 (2), Signaté 4, FEKETE B. 6. Csere: Gridnyeva (kapus), GULYÁS 4, HAVRONYINA 5, A. Bulatovics 1, Vajda 3, Takács K., Barján 1. Edző: Szabó Edina
BUDAÖRS: Schneck – Ertl 2, Maláti 2, Hornyák Á. 1, Horváth B. 1, Pálos-Bognár 3 (1), Mézes 2. Csere: Györkös, Andrási (kapusok), Zsigmond 2, Kiskartali 2, Ivanics 2, Karalyos, SZABADFI 3, HATALA 3, Kovács Alexandra. Edző: Mihály Attila

ÉRD Aréna, 1000 néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 3–3. 11. p.: 7–5. 19. p.: 11–7. 24. p.: 14–8. 37. p.: 19–12. 43. p.: 19–15. 50. p.: 24–17. 58. p.: 33–21.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/1

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina:
– Az év utolsó hazai mérkőzésén is a legfontosabb a két pont és a győzelem megszerzése volt. Sokat köszönhet a csapatunk a közönségének, így természetes volt, hogy ezúttal is a maximumra törekedtünk. Az akarattal nem volt gond, a pontosság néha hibádzott. Örülök, hogy mindenki kapott játéklehetőséget. Sok sikert kívánunk a Budaörsnek a folytatáshoz, amit láttunk tőlük a Magyar Kupa mérkőzésen és ma is, az nagyon biztató.

Mihály Attila: – Egy nem túl jól sikerült mérkőzés után jöttünk ide és örültem, hogy nagyon sok mosolygós arcot láttam a csapatomban. A játékban egy jó megoldást egy rossz követett, az eredmény valós, de örülök, hogy minden játékosomnak tudtam lehetőséget adni és ma ez volt a legfontosabb.

Fotó: budaorsikezilabda.hu

Címkék