Nagyon szépen szerepeltek

Az ÉRD Aréna adott otthont a IV. Aquatic Szinkronúszó Kupának, melyen tizennyolc egyesület közel négyszáz sportolója vett részt, a házigazda – egyébként az ÉRD Arénában is edző – Aquatic Szinkronúszó Sportegyesület pedig szépen szerepelt, hiszen a sportágat szeptemberben kezdő egységek is jó eredményeket értek el. Galéria!

Hasonló tartalmaink:

A IV. Aquatic Kupa elsősorban a felkészülés jegyében zajlott, hiszen a héten, november 18. és 20. között az ÉRD Arénában rendezik a Magyar Kupát, így erre a viadalra tökéletes volt a helyszín és az időpont is. Az Aquatic Kupa egyik különlegessége volt, hogy a FINA (a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szervezet) lebonyolítási rendje és kategóriái szerint tartották a versenyt.

„A legjobb időpontot tudtuk megtalálni, hiszen számos egyesület, amely részt vesz a hétvégi Magyar Kupán már most megmérettette magát.” – fogalmazott Erdős Eszter, az Aquatic Szinkronúszó SE vezetője, hozzátéve, hogy ez is volt a céljuk: az évad nagy versenye előtt legyen egy felmérőverseny.

A szervezési oldal sem volt egyszerű, hiszen négyszáz versenyzőt és a temérdek egyesületet, illetve a kilátogató szurkolókat kellett kiszolgálni, koordinálni, amely nem egyszerű feladat, pláne úgy, hogy a programban ne legyen csúszás.

„A szervezést tekintve nagyon büszkék vagyunk, mert egy feszített tempójú napon vagyunk túl és minden gördülékenyen lezajlott. Rugalmasan tudtuk kezelni az esetlegesen felmerülő kisebb problémákat.” – jegyezte meg a szervező.

Az eredményeket tekintve Erdős Eszter elmondta, hogy elsősorban az a céljuk, hogy a kezdő sportolóknak megmutassák a szinkronúszás versenyzői oldalát, hiszen a csapat nagy része vagy még ismerkedik a sportággal, vagy éppen korosztályváltás után van, így a legjobbakhoz képest két-három év is lehet jelenleg a lemaradásuk, pedig tavaly – a korosztályváltás előtt – ott voltak a közvetlen élmezőnyben.

November 18-20. között pedig a Magyar Kupáé lesz a terep az ÉRD Arénában, ahol a nemzetközi viadalon hét ország több mint százötven sportolója méreti meg magát.

Címkék