Közel a legjobb tizenkét csapathoz

A Delta RSE Érd ifjúsági röplabdacsapata két győzelemmel zárta a Győrben rendezett Országos Ifjúsági Bajnokság hétvégi fordulóját. A korosztályos együttes a házigazda győrieket simán, 3:0-ra győzte le, míg a Tatabánya ellen fordulatos mérkőzésen nyert 3:2-re.

Hasonló tartalmaink:

Mint beszámoltunk róla, a Delta RSE Érd mini csapata a Bolyai János Általános Iskolában rendezett Országos Mini Bajnokság kvalifikációs tornáját szettveszteség nélkül nyerte meg. „Nagyon szépen, határozott játékkal sikerült megnyerniük a tornát a lányoknak. Az előző – Budapest Bajnokságon indult – versenyeken még volt némi bizonytalanság.” – mondta Dömötör-Mátrai Beáta, a csapat vezetőedzője, aki kitért a döntőre is, hiszen a Vasas elleni mérkőzés mindig kihívás a csapatnak, mivel ugyan a két csapat idei első meccsét is a Delta nyerte, de legutóbb a piros-kékek örülhettek. „Volt törlesztenivaló és ezt meg is tették a lányok.” – jegyezte meg a vezetőedző.

A Delta viszont nem csak itt volt érdekelt, hiszen további két mini csapattal Dunakeszin vett részt a Budapest Bajnokságban, de itt az újabb, a sportágat még nem olyan régóta űző versenyzőkkel indultak, hiszen a fő egység Érden szerepelt. A Budapest Bajnokság fordulójában pedig a Delta A-jelű csapata ötödik, a B-jelű egysége hatodik helyen végzett.

„Sajnos volt olyan technikai probléma, hogy egyszerre játszott a két csapat, a velük lévő edző pedig mindig csak az egyik csapattal tudott foglalkozni, ez kihatott a végeredményre is” – jegyezte meg Dömötör-Mátrai Beáta, hozzátéve, hogy a helyezések ellenére nagyon szépen játszottak hosszú labdamenetekkel, csak a bizonytalanság még kiütközött.

Az ifjúságiak kiválóan szerepeltek, hiszen az Országos Ifjúsági Bajnokságban (OIB), Győrben előbb a Tatabánya ellen játszottak egy fordulatos, de 3:2-es érdi győzelemmel véget érő meccset, majd a házigazdát 3:0-ra verték, így a következő fordulóban bejuthatnak a legjobb tizenkét csapat közé. A középszakaszban szereplő kilenc csapatból még négyen kerülnek be a végső döntőbe.

„Nehezen kezdtük a (Tatabánya elleni) mérkőzést. Időben lent voltunk, csak nehezen rázkódtunk bele. Az első szettet elveszítettük, a másodikat megnyertük és meccsben tartottuk magunkat. A harmadik viszont megint nem sikerült, a negyediket pedig óriási csatában 29:27-re hoztuk. A Tatabányának volt három meccslabdája, de mindhármat hárítani tudtuk. Nagyon koncentráltak a lányok, a nyitás-fogadásból a támadásokat elsőre megcsinálták – egy csapat stabilitását ez adja meg. A fordításunkkal a Tatabányánál megtört valami. Mi ezt kihasználtuk és az ötödik szettben már magabiztosan röplabdáztunk és megnyertük a szettet.” – mesélte Dömötör-Mátrai Beáta a fordulatos győzelmet.

A Tatabánya elleni siker után a Delta jóval kiegyensúlyozottabb játékkal rukkolt ki a Győr ellen, s ezt a találkozót 3:0-ra hozta, ezzel életben tartva esélyeit a tizenkettőbe jutáshoz, amely a korosztály eddigi legjobb eredménye lenne.

Fotó: Delta Röplabda Sportegyesület facebook oldala

Címkék