Tűzifasegély rászorulóknak

Körülbelül 25-30 család kap ingyen tüzelőt hétvégén. Az Érdi Szociális Gondozó Központ a Szent Vitus Alapítványtól kapja azokat a  farönköket, amit a központ udvarán aprítanak majd fel önkéntesek segítségével, és kiviszik rászoruló családoknak, egyedül élő idős és/vagy beteg embereknek és be is hordják nekik.

Hasonló tartalmaink:

Récsei Krisztina, a Szociális Gondozó Központ vezetője az Érd FM-nek elmondta, hogy a Szent Vitus Alapítvány ajánlotta fel, hogy fasegéllyel támogatja azokat az érdi rászorulókat, akik a szociális gondozó és az érdi egyházak látókörében vannak. A kezdeményezés mellé önkéntes fuvarosok álltak, akik segítenek a kiszállításban, ám előtte a farönkök felvágására is sor kell kerüljön, amihez önkéntesek jelentkezését várják. Récsei Krisztina elmondta, hogy a jelentkezőket a munka előtt, munkavédelmi oktatásban fogják részesíteni.

Jelentkezni személyesen 9 órakor lehet a Topoly utca 2. címen, november 19-én, szombaton. Több önkéntest is várnak, hiszen a cél az, hogy valamennyi helyen be is hordják a házhoz a fát, ehhez pedig ahogyan a Szociális Gondozó Központ vezetője fogalmazott, sok szorgos kézre van szükség.

Az önkénteseket a Szent Vitus Alapítvány jóvoltából ebéddel vendégelik meg, bográcsban készült egytálétellel kedveskednek nekik.

Hallgassa meg a teljes interjút!

Az önkormányzattól is igényelhető tüzelő. Az idén is segíti a rászoruló családokat a fűtési szezonban az érdi önkormányzat. Tavaly csaknem 400 háztartás kapott tüzelőtámogatást; most is hasonló érdeklődésre számítanak, és 12 millió forintot különítettek el erre a célra.

 

Címkék