A szerelmes biciklista és a teljesség

Gyöngy és göröngy – legutóbb ezzel a címmel hirdette meg alkotói pályázatát az érdi Poly-Art irodalmi szekciója, az IRKA.

Hasonló tartalmaink:

– A beérkezett munkák kiértékelése és a díjak kiosztása mindig kimagasló esemény klubunk számára, mégis úgy vélem, most minden eddiginél magasabb színvonalú alkotásokkal dicsekedhetünk. A pályaműveket olvasva úgy tűnt, mintha lett volna egy előszűrés, de nem! – fogalmazott Daróci Lajosné, az Irodalomkedvelők vezetője.

Örvendetes, hogy pályázataikra immár nem csak érdiek és a környékbeliek jelentkeznek, hanem – a világhálónak köszönhetően – jóval messzebbről is érkeznek nívós alkotások. Így történt, hogy az IRKA tavaly új, „virtuális” tagokkal is bővítette sorait. Ők ugyan nem lehetnek jelen a klubnapokon, de írásaik által mégis közel állnak az érdiekhez, s mindig nagy meglepetés mindannyiuknak, ha egy-egy díjkiosztó rendezvényen személyesen is találkozhatnak.

A klubvezető hozzátette: nem kis büszkeség számukra, hogy egészen fiatal tehetségeket is üdvözölhetnek köreikben. A nyolcadikos budapesti Szigetvári Zsófia Petra 12 éves kora óta publikál, s vele egyidős a várpalotai Szűcs Boglárka is.

A  pályázaton a fiatal és kevésbé fiatal alkotókat egyaránt a legemberibb érzések, a szerelem és a barátság témája ihlette meg. Megmosolyogtató és torokszorító elbeszélések hősei, különleges és vicces helyzetek, gondolatok elevenedtek meg, például a szerelmes biciklista, a tündér vagy a mesekönyvekért rajongó kislány történetében és a versek soraiban. A rendezvény jó hangulatáról az Érdi Kamarazenekar, a díjakról pedig a Képzőművészek Érdi Közösségének tagjai gondoskodtak.

 

Eredmények:

Próza: 1. Kovács F. István, 2. Szabó Ilona Valéria, 3. Nagy-Rakita Melinda. Vers: 1. Dylan D. Tides (Sopron) és Kósa Márta 2. Szabó Aida és Habos László 3. Barna Júlia (Hajdúdorog). Fődíj: Pálfi Nándor (Gödöllő). Különdíj: Varga Imre Lajos (Felsőpakony). Nívódíj: Szigetvári Zsófia Petra (Budapest) és Szücs Boglárka (Várpalota).

Alkotásaikat felajánlották: Benkóczy Péter, Kajtár László, Karsch Manfred, Kovács Mátyás, Márkus József, Révész Gábor, Révész Jolán, Szekér Gizi, Wenszky Ágnes.

Érdi Újság 

Bálint Edit

Címkék