Őszi bajnok lesz az Érdi VSE?
Őszi bajnok lesz az Érdi VSE?

Őszi bajnok lesz az Érdi VSE? Őszi bajnok lesz a Törökbálinti TC? Ki nyeri a hatpontos meccseket a megye háromban? Tud javítani a Budaörs az NB II-ben, a Diósd az NB III-ban és a Százhalombattai LK a megye I-ben? Ezekre a kérdésekre mind választ kapunk a térség labdarúgócsapatainak hétvégi meccseiből, hiszen az egy szabadnapost leszámítva – ha az időjárás is engedi – huszonhét meccset rendeznek.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II-ben még négy fordulót rendeznek „ősszel”, hiszen a másodosztályú küzdelmek csak a december 11-én lejátszott huszadik fordulóval érnek véget. A Budaörs nem áll könnyű feladat előtt a 17. fordulót tekintve, hiszen minden jel arra mutat, hogy a Soroksár SC hazai pályán legyőzi Bognár György csapatát. A Budaörs élére nemrég kinevezett szakember csak januártól irányítja az együttest, addig Márkus Tibor és Kovács László dirigálja a csapatot. Sajbán Miklóséknak már csak azért sem lesz egyszerű dolguk Soroksáron, mert a hazaiak jó formában vannak, elmúlt hat meccsükön négyszer nyertek, kétszer döntetlent játszottak. A kérdés azonban mégis az, hogy a két héttel ezelőtti Kozármisleny elleni 2–1-es sikerből mennyi lendületet tudott szerezni a Budaörs és vajon tudta-e rendezni a sorokat a válogatott szünetben. Erre fény derül a vasárnap, 13 órától rendezett találkozón.

Merkantil Bank Liga NB II, 17. forduló
11.20., 13.00:
Soroksár SC–Budaörs

Megnyeri az őszt az Érdi VSE? A hétvégi körrel együtt még három forduló van hátra az NB III őszi szezonjából. A Nyugati csoportban az Érdi VSE megnyerheti az őszt, amennyiben legyőzi a kieső, tizenhetedik helyen álló Komárom VSE-t, valamint a Kaposvári Rákóczi FC kikap hazai pályán az FC Ajkától. Az érdiek jó formában vannak, még úgy is, hogy legutóbbi hazai meccsüket meglepetésre elveszítették a III. kerületi TVE ellen, viszont a jó forma távol áll a komáromiaktól, akik utoljára szeptember 17-én nyertek, az azóta eltelt hét fordulóban két döntetlen és öt vereség a mérlegük. Az érdiek őszi bajnoki címe függ a Kaposvári Rákóczi–FC Ajka mérkőzéstől is. Amennyiben a somogyiak győznek, akkor marad matematikai esélyük az őszi elsőségre, de ha csak ikszelnek a másodosztályból kieső Veszprém megyeiekkel, akkor csak abban az esetben lehetnek elsők, ha Limperger Zsolt együttese hátralévő idei mindkét mérkőzésén kikap, miközben a Rákóczi nyer.

A csoport másik térségi csapata, a Diósd a hetedik helyen álló TARR-Andráshida SC-hez látogat, így nem vár egyszerű feladat Nahóczky Attila csapatára, hiszen a vendégek a tizenötödik helyet foglalják el a tabellán, a zalaiak pedig győzelmükkel akár a negyedik helyre is feljöhetnek.

NB III, Nyugati csoport, 16. forduló
11.19., 13.00:
Érdi VSE–Komárom VSE; TARR-Andráshida SC–Diósd

Idén utoljára. A 2016-os év utolsó mérkőzését játssza a Százhalombattai LK a Pest megyei elsőosztályban. Gálvölgyi István csapata a 15. fordulóban a kieső helyről várja a nyolcadik helyezett Nagykáta SE elleni hazai mérkőzést. Az SZLK-nak szüksége van a pont(ok)ra, hiszen pocsék szériában van, miután a szeptember 4-i, utolsó győzelme óta eltelt tíz meccsén három döntetlen és hét vereség a mérlege, amely miatt a battaiak egészen a kieső, tizenötödik helyre csúsztak vissza.

Pest megyei I. osztály, 15. forduló
11.20., 13.00:
Százhalombattai LK–Nagykáta SE

Ugyan a legutóbbi fordulóban az időjárás miatt elhalasztották a Törökbálinti TC és a Fémalk-Dunavarsány rangadóját a Pest megyei másodosztály déli csoportjában, de ennek köszönhetően szinte biztos, hogy Lipők András együttese megnyeri az őszt. A TTC a 14. fordulóban a második helyezett Dunavarsány ellen lépett volna pályára, ám mivel a rossz időjárás közbeszólt, így a gyakorlatban szinte ledolgozhatatlan az előnye az élen, hiszen gólkülönbsége huszonhárommal jobb, mint a dunavarsányiaknak. A hétvégi, őszi zárófordulóban csak abban az esetben nem lenne őszi első a törökbálinti együttes, ha a Pereg SE–TTC és a Fémalk-Dunavarsány–Taksony SE II találkozókon a két hazai csapat sikere és összesített gólkülönbsége eléri a huszonnégy gólt – amire, valljuk be, csekély az esély.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 15. (utolsó őszi) forduló
11.20., 13.00, Kiskunlacháza:
Pereg SE–Törökbálinti TC

Minden meccs fontos, de a Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában két hatpontos meccset is tartanak – mindkettő térségi érdekeltségű. A bajnokság második helyezettje, az Érdi VSE II a harmadik helyen álló FC Dabas III-at fogadja, míg a Tárnok KSK az ötödik helyről várja a hatodik Délegyháza KSE elleni hazai rangadót. Az Érdi VSE II–FC Dabas III mérkőzés kapcsán azért megjegyzendő, hogy Molnár László együttese úgy második, hogy egy meccsel kevesebbet játszott, mint az őket üldöző dabasiak. A tabellán kieső helyen álló (bár nem eshet ki, hiszen nincs hova) Dunafüred-Százhalombatta a kilencedik Bugyi SE II-höz látogat, míg az éllovas Diósdi TC a Szigetszentmárton KSE-t látja vendégül.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 12. forduló
11.19., 13.00:
Tárnok KSK–Délegyháza KSE; 11.20., 13.00: Bugyi SE II–Dunafüred-Százhalombatta; 14.00: Érdi VSE II–FC Dabas III; 14.30: Diósdi TC–Szigetszentmárton KSE (a Sóskút SKE szabadnapos a fordulóban)

A női Pest megyei bajnokság nyugati csoportja hivatalosan véget ért, de az érdieknek van egy elmaradt mérkőzésük a Vác-Deákvár SE ellen, és a térség mindhárom csapata még érdekelt a Pest megyei Kupa második körében, melyet a hétvégén bonyolítanak le. A sort a Törökbálinti LASE lányai kezdik, akik a Vác-Deákvár SE-t fogadják, míg a Tárnok KSK az Ócsa VSE-t, az érdiek pedig a Dunaújvárosi PASE-t.

Női Pest megyei Kupa, 2. forduló
11.19., 17.00:
Törökbálinti LASE–Vác-Deákvár SE; 11.20: 10.00: Tárnok KSK–Ócsa VSE; 16.00: Érdi VSE–Dunaújvárosi PASE

Az utánpótlásbajnokságokban az U19-es és U17-es csapatok (NB III) három-három, az U15-ös és U14-es gárdák (NB II) négy-négy mérkőzésen vesznek részt a középnyugati csoport 13. fordulójában. A Pest megyei U16-os másodosztály délnyugati csoportjában az Érdi VSE a Taksony SE-t látja vendégül.

U19, NB III, Középnyugati csoport, 13. forduló
11.19., 12.00:
Ikarus-Maroshegy–Érdi VSE; Százhalombattai VUK SE–Szigetszentmiklós; 11.20., 12.00: Diósd–Dunaújvárosi PASE

U17, NB III, Középnyugati csoport, 13. forduló
11.19., 10.00:
Ikarus-Maroshegy–Érdi VSE; Százhalombattai VUK SE–Szigetszentmiklós; 11.20., 10.00: Diósd–Dunaújvárosi PASE

U15, NB II, Középnyugati csoport, 13. forduló
11.19., 11.00:
Budaörs–Szigetszentmiklós; 12.00: Csákvári TK–Diósd; 11.20., 12.00: Törökbálint–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő; Érdi VSE–Siófoki Bányász SE

U14, NB II, Középnyugati csoport, 13. forduló
11.19., 9.00:
Budaörs–Szigetszentmiklós; 10.00: Csákvári TK–Diósd; 11.20., 10.00: Törökbálint–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő; Érdi VSE–Siófoki Bányász SE

U16, Pest megyei II. osztály, Délnyugati csoport, 11. forduló
11.20., 16.00:
Érdi VSE–Taksony SE

Fotó: Balogh István

Címkék