Paralimpikonokat köszöntött a közgyűlés

Két ezüst- és három bronzérmet szerzett a riói ötkarikás játékokon a két érdi kerekesszékes vívó, Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyi. Az UTE érdi parasportolóit Érd Megyei Jogú Város közgyűlésén köszöntötte, az elismerő okleveleket T. Mészáros András polgármester adta át.

Hasonló tartalmaink:

Mint ismert, a Rio de Janeiróban rendezett paralimpiáról Krajnyák Zsuzsanna és Dani Gyöngyö a tőrcsapattal ezüst-, a párbajtőr csapattal bronzérmet szerzett, továbbá előbbi a tőrözők egyéni versenyében szerzett még egy bronzérmet.

„Nagy boldogság fog el, mert öröm, hogy saját városomban figyelnek ránk, segítenek és mindenben támogatnak. – kezdte Krajnyák Zsuzsanna. – Elég sok rendezvényre hívnak. Nagyon sokat fejlődött Magyarország, elismerik a paralimpiai eredményeket, sportolókat, bízom benne, hogy még több embert tudnak megismertetni Magyarországgal.” – tette hozzá.

Krajnyák és Dani egyedülálló teljesítményét jól jelzi, hogy a riói játékokon mindketten négy napon keresztül folyamatosan versenyeztek, amely mind fejben, mind fizikálisan rendkívül elfárasztja az embert. „Hát az tényleg nagyon durva volt. Kellett egy kemény egy hónap, hogy kipihenjem. Rengeteget aludtam. Olyan voltam, mint egy csecsemő: ettem, aludtam, ettem aludtam. De most már teljesen jól vagyok és megkezdtük az újabb felkészülést.” – fogalmazott Krajnyák Zsuzsanna, aki idei teljesítményével ötödik paralimpiáján tizenegyedik dobogós eredményét érte el.

Krajnyák elmondta, hogy a hét végi országos bajnokságon még nem indul, de a februári egri világkupa-állomáson már ott lesz, hiszen a jövőre, Dubajban rendezett világbajnokságról fényes éremmel szeretne hazatérni.

Dani Gyöngyi jelenleg éppen egy kisebb betegséggel küzd, ezért társával ellentétben még nem tudta elkezdeni a felkészülést, s ő sem vesz részt az ob-n, de így is akad tennivalója, hiszen őt is folyamatosan hívják rendezvényekre, hogy élménybeszámolókat tartson. „Megbeszéltük az edzőkkel és a lányokkal, hogy most a világbajnokságra készülünk a csapattal, a többit majd meglátjuk.” – mondta Dani Gyöngyi. „Már nagyon hiányzik a vívás. Erre mondják, hogy pengeéhségem van, nagyon várom, hogy visszaállhassak a csatasorba. Biztos, hogy kell legalább egy hónap, hogy vissza tudjam szerezni azt a formát, amit Rióban mutattam.” – jegyezte meg a hétszeres paralimpiai dobogós Dani.

Érd Megyei Jogú Város közgyűlésén T. Mészáros András gratulált a két kiváló sportolónak, akiknek átadta az elismerő okleveleket.

 

Címkék